Kayıp Kırım Tatarının Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Dünya

Kayıp Kırım Tatarının Cenazesi Toprağa Verildi

Kayıp Kırım Tatarının Cenazesi Toprağa Verildi

Kırım'da kaybolduktan sonra cesedi bulunan Kırım Tatarı Reşat Ahmetov, Simferopol'ün kırsalında düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

18.03.2014 17:31  Güncelleme: 17:44

Kırım'da iki hafta önce kaybolduktan sonra cesedi bulunan Kırım Tatarı Reşat Ahmetov başkent Başkent Simferopol'ün kırsalında düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Simferopol'ün Abdal bölgesinde bulunan Müslüman mezarlığında yapılan cenaze törenine Ahmetov'un ailesi, yakınları ve yüzlerce Kırım Tatarı katıldı.

Alınan bilgiye göre, 38 yaşındaki 3 çocuk babası Ahmetov, 3 Mart'ta Simferepol'de düzenlenen Rusya karşıtı gösteriye katıldı. En son Lenin Meydanı'nda görülen Ahmetov, gösterinin ardından, Ukrayna ordusuna katılmak için askerlik şubesine başvuruda bulunmaya gitti. Ahmetov'dan o tarihten bu yana haber alınamamıştı. Polise başvuran ailesinin arama çabaları sonuç vermedi. Ahmetov'un cesedi Cumartesi günü başkent yakınlarındaki Karasupazar Bölgesi Ortalan Köyü kırsalında bulundu. Ahmetov'un bedeninde darp izlerine rastlandığı iddia edildi. - SİMFEREPOL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kayıp Kırım Tatarının Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement