KKTC'de Ubp Kurultayı Davası Sonuçlandı: 10 Günde 2'nci Tur Seçim Yapılacak - Son Dakika
Dünya

KKTC'de Ubp Kurultayı Davası Sonuçlandı: 10 Günde 2'nci Tur Seçim Yapılacak

KKTC\'de Ubp Kurultayı Davası Sonuçlandı: 10 Günde 2\'nci Tur Seçim Yapılacak

KKTC'de Lefkoşa Kaza Mahkemesi, 21 Ekim 2012'de yapılan UBP Kurultayı'nda, iki aday KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve UBP Milletvekili Ahmet Kaşif arasında yapılan Genel Başkanlık seçiminde, tüzüğe göre hiçbir adayın genel başkan seçilmediğine ve...

03.01.2013 16:02

KKTC'de Lefkoşa Kaza Mahkemesi, 21 Ekim 2012'de yapılan UBP Kurultayı'nda, iki aday KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve UBP Milletvekili Ahmet Kaşif arasında yapılan Genel Başkanlık seçiminde, tüzüğe göre hiçbir adayın genel başkan seçilmediğine ve aynı delegeler ile 10 gün içinde ikinci tur seçim yapılması gerektiğine karar verdi.

UBP Milletvekili Ahmet Kaşif'in, 21 Ekim 2012'de yapılan parti kurultayında, başkanlık seçimlerinde ikinci tura gidilmediği için parti tüzüğünün çiğnendiği gerekçesiyle açtığı davada karar bugün açıklandı. Davaya bakan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanı Kıdemli Yargıç Emine Dizdarlı, 21 Ekim'de yapılan UBP Kurultayı'nda KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün genel başkan seçildiğinin ilan edilmesinin parti tüzüğüne aykırı olduğunu belirterek, bunun iptaline karar verdi.

UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, UBP Kurultay davasının açıklanması ardından, "Mahkeme sürecinin artık bitmesi ve ülke sorunlarının çözümü için uğraş verilmesi çağrısı" yaptı. Kaşif'in Avukatı Fuat Veziroğlu ise, ilk günden bu yana hedefledikleri noktaya ulaştıklarını söyledi. Ahmet Kaşif ise, yargıya saygılarının sonsuz olduğunu vurgulayarak, partilerinin mahkemede koşturması sürecinin artık bitirilmesi ve büyük sıkıntılar yaşanan ülkede halkın sorunlarıyla ilgilenilmesi çağrısı yaptı.

Öte yandan KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün Avukatlarının yaptığı açıklamada alınan kararı istinaf mahkemesine götüreceklerini söyledi.

Bu arada Lefkoşa Belediye Emekçileri Sendikası'nda (BES) örgütlü Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanları bugün de Mahkemeler önünde eylem yaptı. Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Kurultay davasının sonucunun belirleneceği duruşmanın başlamasından önce saat 10.30 sıralarında mahkemeler önüne gelen sendikaya bağlı çalışanların eylemine Sendikal Platform da destek verdi.

BES Başkanı Savaş Bozat yaptığı konuşmada, üyelerinin tutuklanması olayının üstünden bir hafta geçtiğini belirtti. Mahkemenin tutuklamaların 24 saat sonrasında "esas suçlunun hükümet edenler olduğunu ve bunun bir insanlık ayıbı olduğunu" bildirdiğini savunan Bozat, bunlar yapıldıkça sendika ve çalışanların daha da güçlendiğini kaydetti. Sorunların çözümü için hükümete Cuma gününe kadar süre tanıdıklarını açıklayan Bozat, Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'tan randevu talep ettiklerini ve sorunların çözülmemesi halinde Hristofyas'ın kapısı çalacaklarını bildirmek için mahkemede bulunduklarını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya KKTC'de Ubp Kurultayı Davası Sonuçlandı: 10 Günde 2'nci Tur Seçim Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement