Kosova'nın Beklediği AB İlerleme Raporu Açıklandı - Son Dakika
Dünya

Kosova'nın Beklediği AB İlerleme Raporu Açıklandı

Kosova\'nın Beklediği AB İlerleme Raporu Açıklandı

Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle, Avrupa Komisyonu ilerleme raporunu açıkladı.

17.10.2013 11:41  Güncelleme: 11:42

Avrupa Birliği'nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle, Avrupa Komisyonu ilerleme raporunu açıkladı. Raporda son 12 aylık süreçte Kosova'nın Avrupa Birliği yolunda önemli ilerlemeler kaydettiği belirtildi.

Stefan Füle, açıkladığı ilerleme raporunda AB ve Kosova arasında İstikrar ve Ortaklık anlaşması müzakere sürecinin 28 Ekim tarihinde başlayacağını duyurdu. Kosova'nın yargı, seçim reformu ve kamu yönetimi konusunda sorunlar yaşamaya devam ettiği belirtilen raporda, Belgrad ile var olan müzakere sürecinde siyasi anlamda ciddi ilerlemeler kaydedildiği vurgulandı. Raporda ayrıca Kosova'nın Avrupa entegrasyonu yolunda önceliklerini kısa bir sürede tamamladığı ve bu nedenle İstikrar ve Ortaklık Anlaşması müzakerelerinin kısa bir zaman içerisinde başlayacağı ifade edildi. Avrupa Komisyonu, Kosova'nın Sırbistan ile ilişkilerinin normalleşmesi için çalışmalara devam etmesi çağrısı da yaptı.

Kosova'nın AB'den sorumlu bakanı Vlora Çitaku, AB Kosova Özel temsilcisi Samuel Zbogar'dan Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan 2013 yılı Kosova İlerleme Raporunu aldı. Bakan Vlora Çitaku, raporda belirtilen önceliklerin Kosova kurumları ve vatandaşları tarafından görüşüleceğini vurguladı. Çitaku, AB'nin reformlar sürecinde özellikle de Kosova'da hukuk üstünlüğü alanında yardımının gerekli olduğunu söyledi. Bakan Vlora Çitaku 28 Ekim'de, Kosova'yı ziyaret edecek olan AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması müzakerelerinin başlaması anlaşmasını imzalayacaklarını da bildirdi. - Priştine

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kosova'nın Beklediği AB İlerleme Raporu Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement