Kosovada 'Telekulak' Skandalı - Son Dakika
Dünya

Kosovada 'Telekulak' Skandalı

Kosovada \'Telekulak\' Skandalı

Haşim Taçi'nin başında bulunduğu PDK partisinin bazı bakan ve milletvekillerinin 'EULEX' tarafından dinlendiği, ses kayıtlarının basına sızdığı iddia edildi.

01.12.2012 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haşim Taçi'nin başında bulunduğu PDK partisinin bazı bakan ve milletvekillerinin 'EULEX' tarafından dinlendiği, ses kayıtlarının basına sızdığı iddia edildi.

Kosova'da görevli AB misyonu 'EULEX'in, PDK partisinin parlamento grup başkanı Adem Grabovci'nin, Kosova Meclisi Başkanı Yakup Krasniçi'nin, PDK üyesi Kadri Veseli'nin, Avrupa Entegrasyon Bakanı Vlora Çitaku'nun, Skenderay Belediye başkanı Sami Lushtaku'nun telefon konuşmalarını dinlediği iddia edildi. Ses kayıtlarının deşifresini Koha Ditore gazetesi yayınladı. Bazı bakan ve milletvekillerinin arasında geçen konuşmalar ise, internette yayınlandı. Basına sızan telefon görüşmelerinin arasında, Adem Grabovci'nin, Kadri Veseli, Sami Lushtaku ve Vlora Çitaku ile gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri de yer alıyor.

Telefon görüşmelerinde Başbakan Taçi, Meclis Başkanı Yakup Krasniçi'yi 'Yakupovski' olarak adlandırırken, diğer telefon görüşmelerinde Krasniçi'ye yapılan ağır hakaret dikkat çekiyor. Kayıtlara dair hükümet bir açıklama yaptı. Açıklamada, görüşmelerin gerçek olmadığı, ayrıca dinleme yapmanın yasa dışı olduğu ifade edildi. İnternet ve basına düşen telefon görüşmeleri konusunda Kosova polisinden de açıklama geldi. Açıklamada telefon görüşmelerinin polis tarafından kaydedilmediği belirtildi.

EULEX savcılığı ise telefon görüşmelerinin gerçek olduğunu ve geçen yıl gerçekleştiğini açıkladı. Koha Ditore'nin yayınladığı haber ve ses kayıtları PDK partisinde ve hükümet sıralarında deprem etkisi yarattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kosovada 'Telekulak' Skandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement