Köstebek Sadece Belge Değil, Papa'nın Parasını da Çalmış - Son Dakika
Dünya

Köstebek Sadece Belge Değil, Papa'nın Parasını da Çalmış

Köstebek Sadece Belge Değil, Papa\'nın Parasını da Çalmış

Vatikan'da 'Vatileaks' olarak da bilinen belge sızdırma soruşturması, çarpıcı bir gerçeği de gün yüzüne çıkardı.'Köstebek' diye anılan sivil hizmetkar Paolo Gabriele'nin, belgelerin yanı sıra Papa'ya ait 100 bin Euro'luk bir çek ve bazı değerli...

13.08.2012 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatikan'da 'Vatileaks' olarak da bilinen belge sızdırma soruşturması, çarpıcı bir gerçeği de gün yüzüne çıkardı. 'Köstebek' diye anılan sivil hizmetkar Paolo Gabriele'nin, belgelerin yanı sıra Papa'ya ait 100 bin Euro'luk bir çek ve bazı değerli eşyaları da çaldığı ortaya çıktı.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benedikt'e ait özel belge ve mektupları basına sızdırdığı gerekçesiyle soruşturma altına alınan baş uşak Paolo Gabriele'nin başka maharetleri de ortaya çıktı. Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi'nin yaptığı açıklamaya göre, 23 Mayıs'ta tutuklanarak hücreye konan ancak 21 Temmuz'da şartlı tahliyeyle ev hapsine çıkarılan Gabriele hakkında, 'Ağırlaştırılmış hırsızlık' suçundan dava açıldı. Üstelik Gabriele'nin bu suçta bir işbirlikçisi olduğu da ortaya çıktı. Peder Lombardi, 25 Mayıs'ta tutuklanarak, 1 gün sonra serbest bırakılan Vatikan Devlet Sekreterliği'nde bilgisayar programcısı olarak çalışan Claudio Sciarpelletti'nin de, Gabriele'yle birlikte hareket ettiğini duyurdu.

BİR SERVET ÇALMIŞ

Vatikan Sorgu Yargıcı Piero Antonio Bonnet'in hazırlayıp, Vatikan Devlet Mahkemesi'ne sunduğu iddianameye göre, Paolo Gabriele'nin evinde yapılan aramalarda belgelerin yanı sıra, Papa 16. Benedikt'e ait olan 100 bin Euro değerinde bir çek, bir külçe altın ve Romalı ozan Vergilius'un, Roma İmparatorluğu'nun destanı olarak bilinen "Aineiad" adlı epik destanının 1581 tarihli baskısı da bulundu. Söz konusu çekin, 26 Mart 2012 tarihinde 'Papa 16. Benedikt Hazretleri' adına, Guadalupe San Antonio Katolik Üniversitesi tarafından Papa'ya verilmiş olduğu belirtildi. Külçe altın ve kitabın da Papa'ya gelen hediyeler arasında yer aldığı bildirildi. Gabriele'nin ve işbirlikçisi Sciarpelletti'nin 20 Eylül'den sonraki bir tarihte mahkemeye çıkarılacağı açıklandı.

BELGE SIZDIRMA AYRI HIRSIZLIK AYRI

Bunun yanı sıra, 'özel' belgelerin dışarıya sızdırılmasıyla ilgili soruşturmanın ayrıca sürdüğü de ifade edildi. Peder Lombardi, Papa'nın büyük bir özenle soruşturma sürecini takip ettiğini vurguladı.

Öte yandan, yıllardır yanında çalıştığı Papa'ya ihanet ederek, onu hayal kırıklığına uğratan Paolo Gabriele'nin, psikiyatrik yardım almaya başladığı elde edilen bilgiler arasında.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Köstebek Sadece Belge Değil, Papa'nın Parasını da Çalmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement