Krm Başkanı Aıman Mazyek: Türkler Almanya'da Korku İçinde - Son Dakika
Dünya

Krm Başkanı Aıman Mazyek: Türkler Almanya'da Korku İçinde

Krm Başkanı Aıman Mazyek: Türkler Almanya\'da Korku İçinde

Son günlerde artan ve yoğunlukla göçmenlerin yaşadığı semtlerde çıkan yangınlar Almanya'da yasayan Türkleri tedirgin etti.

02.04.2013 18:56

Son günlerde artan ve yoğunlukla göçmenlerin yaşadığı semtlerde çıkan yangınlar Almanya'da yasayan Türkleri tedirgin etti. Almanya Müslüman Merkez Konseyi (KRM) Başkanı Aiman Mazyek, Türk kökenli Almanların Almanya'da son günlerde çıkan yangınlar nedeniyle "korku içinde" olduklarını ifade etti.

Çeşitli Alman gazetelerine demeçler veren Mazyek, "Almanya'da yasayan Türkler korku içinde. Çünkü son günlerde artan yangınlarda ya hayatlarını kaybettiler ya da camilere saldırılar oldu" diye konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz gün Almanya'nın Köln kentinde meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği yangın sonrasında, yangınla ilgili olarak Köln Eyalet Savcılığı, soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bildirildi. Bütün delillerin çok yönlü bir biçimde araştırıldığını belirten savcılık, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın "sadece Türkler'in mi evi yanıyor" şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Bozdağ'ın söylemleri üzerine ise Alman basının da Köln'de çıkan yangında hayatını kaybeden 2 kişinin Türk olmadığına dikkat çekti.

-RUPRECHT POLENZ'DEN TÜRK SİYASETÇİLERİNE UYARI-

Öte yandan Almanya Federal Meclis Milletvekili (CDU) ve Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz, 8'i Türk en az 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) isimli Neonazi terör hücresi davsında, Türk basınına ve Türk yetkililere kontenjan ayrılmamasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Polenz, bu davayı Türk yetkililerin ve Türk basınının takip edememesi ile ilgili yapılan eleştirilerin farklı yönlere çekildiğini iddia ederek, Türk siyasetçileri uyardı. Alman adalet ve hukuk sistemine güvenilmesi gerektiğini aktaran Polenz, 17 Nisan'da Münih'te başlayacak NSU davasının Türk taraflarınca da izlenebilmesi için seyirci kapasitesinin azaltılması gerektiğini, mahkemenin gelişi güzel bir plan yaptığını da ifade etti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Krm Başkanı Aıman Mazyek: Türkler Almanya'da Korku İçinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement