Kudüs'te Gerginlik Sürüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kudüs'te Gerginlik Sürüyor

Kudüs\'te Gerginlik Sürüyor
26.07.2017 19:46

İsrail Hükümeti'nin Kudüs'te Mescid-i Aksa girişindeki denetim ve gözetimi arttırmasıyla ilgili gerginlik sürüyor.

İsrail Hükümeti'nin Kudüs'te Mescid-i Aksa girişindeki denetim ve gözetimi arttırmasıyla ilgili gerginlik sürüyor. Filistinlilerin yoğun eylem ve tepkileri üzerine Mescid-i Aksa girişine yerleştirilen metal arama dedektörleri kaldırılsa da, Tel Aviv yönetiminin Müslüman yetkililerden bağımsız hareket etmesine tepki olarak başlayan boykot devam ediyor.

Kudüs'te yaşayan Filistinli vatandaşlardan Kaluti Mazid, gerginliğinin neden sürdüğünü "metal dedektörleri veya kameraları veya kutsal Mescid-i Aksa'ya, inancımıza, dini bağlarımıza zarar verebilecek hiçbir şeyi asla kabul etmeyiz. Bu konuda asla hiçbir taviz vermeyiz. Hiç kimsenin bu kutsal mekanda tek bir taşa dokunmasına müsade etmeyiz." sözleriyle açıklıyor.

Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin salı günü Kudüs Vakfı'ndan karar çıkana kadar Harem-i Şerif'e girmeme ve sokaklarda, boş alanlarda namaz kılma çağrısı yapmıştı.

Auteur:

Tags:Gepost: 26 juli 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Kudüs'te Gerginlik Sürüyor - Son Dakika


Advertisement