Mısır'da Polisle Göstericiler Çatıştı: 4 Ölü - Son Dakika
Dünya

Mısır'da Polisle Göstericiler Çatıştı: 4 Ölü

Mısır\'da Polisle Göstericiler Çatıştı: 4 Ölü

Mısır'da başkent Kahire ve diğer kentlerde gösteriler düzenleyen İhvan taraftarları ile polis arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybetti.

03.01.2014 18:19  Güncelleme: 18:20

Mısır'da, başkent Kahire ve diğer kentlerde gösteriler düzenleyen Müslüman Kardeşler taraftarları ile polis arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybetti.

Ordunun Temmuz ayında darbe yaparak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden alması sonrası hemen hemen her gün gösteriler düzenleyen Müslüman Kardeşler taraftarları, bugün de ülke çapında protesto gerçekleştirdi. Olaylara biber gazıyla müdahale eden polisin, yer yer göstericilere ateş açtığı belirtildi.

Mısır'ın sahil kenti İskenderiye'de bir adam ve bir kadın protestocunun, polisle yaşanan çatışmalarda vurularak öldüğü ifade edildi. Başka bir protestocunun da İsmailiye kentinde Cuma namazı sonrası başlayan gösterilere polisin müdahalesi sırasında öldüğü bildirildi. Bir diğer protestocunun ise ülkenin güneybatısında bulunan Feyyum kentinde çıkan çatışmalarda başına isabet eden kurşun nedeniyle öldüğü açıklandı.

Daha evvel Mursi'nin liderliğini üstlendiği Müslüman Kardeşler, geçtiğimiz hafta Mısır'ın ordu destekli geçici hükümeti tarafından terör örgütü olarak ilan edilmişti. - KAHİRE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Mısır'da Polisle Göstericiler Çatıştı: 4 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement