Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Dünya

Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Mısır\'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi

"Seçimlerde, oy vermeye gücü olup da oy vermemek, yani bilerek oy kullanmamak haramdır" dedi.

23.05.2012 19:16

El-Ezher Üniversitesi Şeyhi Ahmet Et-Tayyib,

"Seçimlerde, oy vermeye gücü olup da oy vermemek, yani bilerek oy kullanmamak haramdır" dedi.

Et-Tayyib, cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Mısır halkına, uzun zamandır bekledikleri fırsatın ellerine geçtiğini hatırlatmak istiyorum. Dışardan sizleri etkilemeye çalışanlara kulak asmayın. Rüşvet vermek isteseler de kabul etmeyin. Rüşvet veren de alan da cehennemdedir" diye konuştu.

Et-Tayyib, "Seçimlerde, oy vermeye gücü olup da oy vermemek, yani bilerek oy kullanmamak haramdır. Çünkü oy kişiye bir emanettir ve kıyamet gününde Allah bu konuda bizi hesaba çekecektir" ifadelerini kullandı.

Mısır halkının seçimlere önem göstermesi gerektiğini vurgulayan Et-Tayyib, halkın ilk defa kurallara uygun bir şekilde cumhurbaşkanını seçecek olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Mısır Başmüftüsü Ali Cum'a ise Twitter hesabından yayımladığı mesajlarında, Mısır halkını, "üzerinde ittifak ve icma hasıl olan demokrasi esaslarına saygı duymaya ve seçim sonuçlarını kabul etmeye" çağırdı.

Halkın, iman gücüyle önemli bir sınavın ilk aşamasını geçtiğini, katılımcı demokrasinin ve yönetimin el değiştirmesine fırsat tanıyan bir rejimin inşa edildiğini belirten Ali Cum'a, "her Mısırlının hür iradesiyle ülkesini yönetmeye layık gördüğü kişiyi seçme hakkına sahip olduğunu" vurguladı.

İslam hukuk terimi olarak "icma", bütün Müslümanların ortak görüşü anlamına geliyor ve Kur'an ile Hazreti Peygamber'in sünnetinin ardından üçüncü hukuk kaynağı olarak kabul ediliyor.

Ezher Şeyhi, Mısır'da "el-İmamu'l-Ekber-en büyük imam" unvanıyla anılıyor ve Mısır'da dini otoritenin zirvesini temsil ediyor. "Müfti'l-Cumhuriyye-Mısır Başmüftüsü" ise daha çok resmi fetva merci olarak görev yapıyor.

- KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement