Mısır geçici Dışişleri Bakanı Nabil Fehmi, bugün düzenlediği basın toplantısında Mısır'da yaşanan kayıplardan dolayı üzgün olduklarını fakat yasalar doğrultusunda hareket ettiklerini ifade etti.
Müslüman Kardeşler'in son günlerde ülkede büyük zararlar oluşturduğunu belirten Fehmi, grubun sivillere ve güvenlik güçlerine karşı silah kullandığını kaydetti. Grubun ülkedeki birçok bina, kilise ve camiye zarar verdiğini de kaydeden Fehmi, silah kullanarak grubun güvenlik güçleriyle çatıştığını belirtti. Protestocu grubun tüm bu saldırıları halka gözdağı vermek için gerçekleştirdiğini söyleyen Fehmi, açıklamasında siyasi çözüm için umutlu olduklarını ve tüm sorunları güvenli bir şekilde çözmek istediklerini ifade etti.
Uluslararası kamuoyunun Mısır'da yaşanan olaylarla yöneliminden endişe duyduğunu belirten Fehmi, ABD ile uzun ömürlü bir ilişkileri olduğunu belirterek, ilişkilerin en kısa sürede tekrardan eski haline gelmesini istediklerini belirtti. - KAHİRE
Son Dakika › Dünya › Mısır Dışişleri Bakanı Son Günlerde Yaşanan Çatışmalarla İlgili Konuştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.