
Mısır'da mahkeme darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için talep edilen idamla ilgili kararını erteledi.
Mahkeme, Mursi ve Müslüman Kardeşler hakkındaki kararı 16 Haziran tarihine ertelediğini açıkladı.
Mursi, hakkında istenen idam talebine itiraz etmişti.
Mısır yasalarına göre idam dosyaları karara bağlanmadan önce devlet müftüsünün görüşü alınıyor. Erteleme kararını Mısırlı yargıç Şaban el Şami duyurdu:
"Mahkeme son görüşmeleri tamamlamak için nihai kararını 16 Haziran tarihine erteledi. Müdafiler gözaltında tutulmaya devam edecek."
Mursi 16 Mayıs'ta yargılandığı 'hapishaneler baskını' ve 'casusluk' davalarında idam cezasına mahkum edilmişti. Nihai karar Ramazan ayının arife günü olan 16 Haziran'da verilecek.
Yazar:
Etiketler: Gönderildi: 02 Haziran 2015
İzlenme oranı: 0.0
Oylar: 0
Son Dakika › Dünya › Mursi İçin İstenen İdam Talebiyle İlgili Nihai Karar 16 Haziran'a Ertelendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.