Obama'ya Londra'da Protesto - Son Dakika
Dünya

Obama'ya Londra'da Protesto

Obama\'ya Londra\'da Protesto

Londra'da bulunan Obama, yüzlerce savaş karşıtı tarafından protesto edildi.

25.05.2011 04:20  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in davetlisi olarak Londra'da bulunan ABD Başkanı Barack Obama, Buckingham Sarayı önünde toplanan yüzlerce savaş karşıtları tarafından protesto edildi.

Savaşı Durdurun Koalisyonu (Stop the War Coalision) üyesi kalabalık bir grup, Obama çiftinin konakladığı Buckingham Sarayı önünde protesto gösterisi yaptı. Aralarında Yemen, Libya ve Suriye hükümet yanlısı ve karşıtlarınında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, "Obama, Libya'yadan elini çek", "Libya'ya özgürlük", 'İngiltere yeşil ve güzel ama teröristlerin cenneti değil", Obama, Bahren'de özgürlüğü desteklemediğin için yazıklar olsun", 'Bahren'deki insan hakları ihlallerini durdur", 'Bahren, Suudi işgali altında", "Askerlerimiz Afganistan'dan dönsün", Shaker Aamer'e özgürlük", yazılı pankartlar taşıdı ve sloganlar attı.

OBAMA, KRALLAR GİBİ KARŞILANDI

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in davetlisi olarak Londra'ya gelen Barack Obama ve eşi Michelle, buradaki resmi ziyaretlerine devam ediyor. Çift, Buckingham Sarayı'nda resmi törenle karşılanarak Kraliyet ailesi mensuplarıyla bir araya geldi.

Buckingham Sarayı'ndaki öğle yemeğinin ardından, Westminster Kilisesi'ne giden ABD Başkanı ve eşi, burada meçhul asker anıtına çelenk bıraktı ve kiliseyi gezdi.

Obama, yarın İngiltere Başbakanı David Cameron ve diğer hükümet yetkilileriyle yapacağı görüşmeden önce bugün Başbakanlığa da gitti. Obama çiftini, "Number 10" kapısında Başbakan David Cameron ve eşi Samantha Cameron karşıladı.

ABD Başkanı ve İngiltere Başbakanı buradaki görüşmenin ardından birlikte, Güney Londra'da bir okulu ziyaret ettiler. Obama ve Cameron'ın, okuldaki öğrencilerle masa tenisi oynaması renkli görüntülere sahne oldu.

Barack Obama çifti, akşam Kraliçe'nin onuruna verdiği resmi yemeğe katıldı. ABD Başkanı Barack Obama ve eşinin Perşembe sabahı İngiltere'den ayrılması öngörülüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Obama'ya Londra'da Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement