Obama'yı Hiç Böyle Görmediniz - Son Dakika
Dünya

Obama'yı Hiç Böyle Görmediniz

Obama\'yı Hiç Böyle Görmediniz

Salı akşamı Beyaz Saray bir ilke sahne oldu. ABD Başkanı Barack Obama, bir blues parçası seslendirdi.

22.02.2012 13:35  Güncelleme: 07:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyaz Saray'da düzenlenen bir müzik etkinliği sırasında, ünlü şarkıcı Mick Jagger'ın mikrofonu uzattığı ABD Başkanı Barack Obama, bir blues parçası seslendirdi.

Beyaz Saray'ın Doğu Salonu, dün gece müzik dünyasının önemli isimlerinin sahne aldığı bir müzik etkinliği dolayısıyla adeta bir blues kulübüne dönüştü.

Blues dünyasının efsane ismi 86 yaşındaki B.B King'in yanı sıra Buddy Guy, Jeff Beck, Keb Mo, Troy "Trombone Shorty" Andrews, Gary Clark Jr. Warren Haynes, Derek Truck, Shemekia Copeland ve Susan Tedeschi gibi müzik dünyasının genç, yaşlı önemli isimlerinin sahne aldığı geceyi ünlü film sanatçısı ve şarkıcı Taraji P. Henson sundu. Müzisyen ve şarkı sözü yazarı Booker T. Jones da gecede müzik direktörlüğü ve orkestra şefliği görevlerini üstlendi.

Müzik dünyasının ünlü isimleri bir bir sahne alarak blues dünyasının ünlü parçalarını seslendirdiği sırada gözlerini kapatarak kendilerini müziğin ritmine kaptıran Obama ile eşi Michelle Obama'nın zaman zaman parçaları oturdukları yerden mırıldandıkları görüldü.

Gecenin son bölümünde Jagger, elleriyle müziğe tempo tutan Obama çiftini sahneye çağırdı. Jagger'ın tempoyu artırmak için Shemekia Copeland ve Susan Tedeschi ile birlikte "Miss You" adlı ünlü blues parçasını seslendirdiği sırada zaman zaman gözlerini kapatarak ve başını sallayarak şarkının sözlerini içinden mırıldanan Barack Obama'nın oldukça keyifli olduğu gözlendi.

Şarkının ardından gecenin son şarkısını anons etme görevi de Obama'ya düştü. Obama, başkan olmadan önce yaşadığı kent olan Chicago'nun adeta bir blues milli marşı haline gelmiş olan ünlü "Sweet Home Chicago" adlı parçayı söylemek üzere "Beyaz Saray Tüm Starlarını" sahneye davet etti.

Son zamanlarda Obama'nın, ünlü şarkıcı Al Green'in bir şarkısını söylediğini duyduğunu belirten Buddy Guy'ın "devam etmek zorundasınız" diyerek Obama'yı özendirmesi üzerine mikrofonu uzatan Jagger, ABD Başkanı'na şarkıyı söylemekten başka seçenek bırakmadı.

Şarkının "Come on baby don't you want to go" adlı nakaratını iki kez söyleyen Obama, mikrofonu kısa bir süre için, B.B King'e bıraktı. Şarkının son bölümünde ise mikrofonu B.B King'den alan Obama, şarkıya adını veren "Sweet Home Chicago" kısmını tek başına seslendirdi.

Obama çiftinin katıldığı blues konseri Beyaz Saray'da yapılan "In Performance at the White House" adlı bir dizi müzik etkinliğinin bir bölümünü oluşturuyor.

Konserler dizisinin ABD'deki siyahların tarihine adanmış "Black History of Month" adlı bölümü, bünyesinde 354 televizyon istasyonunu barındıran, kar amacı gütmeyen bir yayın kuruluşu olan Public Broadcasting Service (PBS) tarafından 27 Şubat Pazartesi yayımlanacak. Aynı bölüm daha sonra kısaca "American Forces Network" adı verilen Amerikan Silahlı Kuvvetleri Radyo ve Televizyonunda da izleyicilerle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Obama'yı Hiç Böyle Görmediniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement