Pakistan'da Bombalı Saldırı: 11 Ölü, 36 Yaralı - Son Dakika
Dünya

Pakistan'da Bombalı Saldırı: 11 Ölü, 36 Yaralı

Pakistan\'da Bombalı Saldırı: 11 Ölü, 36 Yaralı

Pakistan Karaçi'de, bir bölge meclisi adayını hedef alan bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetti.

11.05.2013 11:36  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'ın en büyük şehirlerinden Karaçi'de, bir bölge meclisi adayını hedef alan bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre en az 11 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı.

Pakistan halkı tarihi genel seçimler için sandık başına giderken, Taliban, etnik Peştunlar'ın desteklediği Ulusal Halk Partisi (ANP) Sind bölgesi meclis adayı Emanullah Mehsud'u hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi.

Karaçi Emniyet Teşkilatı'ndan Mazhar Nevaz yaptığı açıklamada, Mehsud'un saldırıdan yara almadan kurtulduğunu bildirdi.

Görgü tanığı ve olayda hafif yaralanan Muhammed Yusuf ise, "ANP adayı olan kardeşimle yürüyorduk, birden şiddetli bir patlama oldu. Patlamanın ardından, hemen patlamanın olduğu noktaya gittik. Olay yerinde çok kötü bir sahne vardı, bacaklarını, kollarını kaybetmiş insanlar yerlerde yatıyordu" diye konuştu.

Bu arada Taliban sözcülerinden İhsanullah İhsan, saldırının sorumluluğunu üstlendi. İhsan, "Gururla bu saldırının sorumluluğunu üstleniyoruz. Bu saldırıyı biz gerçekleştirdik, daha fazlasını da gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Taliban, seçimlere giden süreci kana bulamak için Nisan ayından bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda en az 130 kişi hayatını kaybetmişti.

Pakistan'da tarihi seçimlerin olaysız geçmesi için ülke genelinde 600 bin polis ve güvenlik görevlisinin oy kullanma merkezleri çevresinde konuşlandırıldığı belirtildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Pakistan'da Bombalı Saldırı: 11 Ölü, 36 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement