Pakistan Afetle Mücadele yetkililerince yapılan açıklamada, Gilgit-Baltistan bölgesi ve Hayberpaktunhuva eyaletinde etkili olan şiddetli yağışların hayatı olumsuz etkilediği ifade edildi. Birçok yolun kullanılamaz hale geldiği ve nehirlerin taştığı belirtildi.
Bazı bölgelerde meydana gelen toprak kayması ve göçükler sonucu 63 kişinin yaşamını yitirdiği, yağışların yoğun olduğu bölgelere elektrik verilemediği bildirildi.
GEÇEN AY 42 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
Pakistan'da geçen ay etkili olan şiddetli yağışlarda, 10'u çöken maden ocağında olmak üzere 42 kişi ölmüştü.
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ
Dışişleri Bakanlığından, Türkiye'nin dost Pakistan hükümeti ve kardeş Pakistan halkıyla güçlü dayanışma içinde olduğu ve ihtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır bulunduğu bildirildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi,
"Hayber Pahtunhva Eyaleti ile Keşmir ve Gilgit-Baltistan bölgelerinde meydana gelen sel felaketi sonucunda ilk belirlemelere göre 60'ın üzerinde can kaybı olduğu ve onlarca kişinin yaralandığı, büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Selde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyor, felaketin sebep olduğu yaraların en kısa sürede sarılmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle, dost Pakistan hükümeti ve kardeş Pakistan halkıyla güçlü dayanışma duygularımızı ve ihtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."
Son Dakika › Dünya › Pakistan'da Sel Felaketi: 63 Ölü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?