Pakistan'ın Gelecek Başbakanı Erdoğan Hayranı - Son Dakika
Dünya

Pakistan'ın Gelecek Başbakanı Erdoğan Hayranı

Pakistan\'ın Gelecek Başbakanı Erdoğan Hayranı

Pakistan'da tüm anketlerde önde gelen, eski ünlü kriketçi ve playboy İmran Khan, "Amerika'nın dostu olmalıyız, kiralık bir silah değil Pakistan'da yapılan tüm anketlerin gelecek seçimde galip olarak gösterdiği, eski ünlü kriketçi ve playboy"...

04.03.2012 10:50

Pakistan'da tüm anketlerde önde gelen, eski ünlü kriketçi ve playboy İmran Khan, "Amerika'nın dostu olmalıyız, kiralık bir silah değil Pakistan'da yapılan tüm anketlerin gelecek seçimde galip olarak gösterdiği, eski ünlü kriketçi ve playboy İmran Khan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hayran olduğunu ifade etti.

Zengin ve iyi bağlantıları olan bir Lahor ailesinin, Pakistan ve İngiltere'de en iyi okullarda eğitim görmüş oğlu İmran Khan, kriketçi olarak yeteneğini kanıtladıktan sonra 18 yaşında uluslararası maçlarda boy göstermeye başladı.

Birlikte göründüğü zengin ve güzel kadınlardan dolayı "playboy" olarak da ün kazanan Khan'ın, özellikle 1995 yılında milyarder Sir James Goldsmith'ın 21 yaşındaki kızı Jemima ile yaptığı evlilik dünya magazin medyasında yankı buldu. Ancak Müslüman olan Jemima'ın büyükbabasının Yahudi olmasının fırtına yarattığı anımsatılıyor. İki çocuğu olan çift daha sonra ayrıldı.

Khan, politikaya atılarak 15 yıl önce kurduğu Pakistan Adalet İçin Birlik Partisi'nin lideri olarak son dönemde önemli bir hamle yaptı. İngiltere'de Pazar günleri yayımlanan The Observer gazetesince yer verilen geniş röportajda, seçimde "ezici" bir zafer kazanacağı inancını dile getiren Khan, ülkesinde büyük bir değişim ve bir "devrim" eşiğinde olduğundan da emin konuşuyor.

ABD için "Amerika'nın dostu olmalıyız, kiralık bir silah değil. Onlardan yardım almayacağız, Kendi ayağımız üstünde durmalıyız" ifadesini de kullanan Khan'ın son yıllarda "muhafazakar Müslüman" kimliğini benimsediğine, son dönemde de Pakistan'ın ABD ile koalisyonuna son vermek isteyen "aşırı gruplar"a yakınlaştığına dikkat çeken Observer, Khan için şunları da yazdı:

"Hangi siyasi liderlere hayranlık duyuyor? Ilımlı İslami Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, diyor. Ülkesinin yeni yaratılan zenginliğin daha iyi dağıtılmasına zorlayan Brezilylı Lula da Silva. Otoriter iki politikacı olan Malezyalı Mahathir Mohamed ve Singapurlu Lee Kuan. Ancak bu pek bir önem taşımıyor. Eğer Khan başbakan olursa, işleri kendi tarzı ile yapacak." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Pakistan'ın Gelecek Başbakanı Erdoğan Hayranı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement