Paris'teki Kanlı Saldırıyı Düzenleyen Şüphelilerden 1'i Teslim Oldu, 7 Kişi de Gözaltında - Son Dakika
Dünya

Paris'teki Kanlı Saldırıyı Düzenleyen Şüphelilerden 1'i Teslim Oldu, 7 Kişi de Gözaltında

Paris\'teki Kanlı Saldırıyı Düzenleyen Şüphelilerden 1\'i Teslim Oldu, 7 Kişi de Gözaltında

Fransa'nın başkenti Paris'teki Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenleyen şüphelilerden 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın polise teslim olduğu iddia edildi. 7 kişi de gözaltına alındı.

08.01.2015 05:26  Güncelleme: 10:43

Fransız basını; Charlie Hedbo dergisine yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak 7 kişi gözaltına alındığını yazdı. Kanlı saldırıyı düzenleyen şüphelilerden 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın da polise teslim olduğu öne sürüldü.

SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırıyı düzenleyen saldırganların kimliklerini açıkladı. Fransız polisi internet sitesinden yaptığı açıklamada saldırıyı Said Kouachi(34), Cherif Kouachi (32) ile Hamyd Mourad'ın (18) düzenlediğini duyurdu. Said Kouachi ile Cherif Kouachi'nin kardeş olduğu belirtildi.



OPERASYON DÜZENLENDİ

Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine düzenledikleri silahlı saldırıda 12 kişinin ölümüne neden olan 3 saldırganın yakalanması için yakınlarının yaşadığı Reims ve Charleville Mezieres şehirlerinde oparasyon düzenledi.

1 SALDIRGAN TESLİM OLDU İDDİASI

Parisien Gazetesi, saldırganlardan 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın Charleville Mezieres şehrinde polise teslim olduğunu öne sürdü. Charleville Mezieres şehrinde düzenlenen operasyonda Kouachi'nin 19 yaşındaki bir akrabasının sorgulanmak için gözaltına alındığı belirtildi. 2 kardeşin birkaç yakınının daha sorgulanmak için gözaltına alındığı belirtildi.

7 KİŞİ GÖZALTINDA

Libération, saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen kişilerin yakın çevresinden yedi kişinin gözaltına alındığını duyurdu ancak nerede tutulduklarına dair bilgi verilmediğini yazdı.

Associated Press'in haberine göre, bir El kaide sözcüsü, örgütün saldırının sorumluluğunu üstlenmediğini ancak eylemin "ilham verici" olduğunu belirtti.

Saldırıyı düzenleyenlerden iki kardeşin, kaçış sırasında terk ettikleri araçta kimliklerini unuttuklarını ve bu şekilde teşhis edildiklerini bildirdi. Üçüncü kişinin ise evsiz olduğu söyleniyor.

TERÖR SUÇUNDAN HÜKÜM GİYMİŞTİ

Şüphelilerden Cherif Kouachi, 2008'de militanların Irak'a gitmesine yardımcı olduğu için 18 ay hapis cezası almıştı. Cherif Kouachi, Bağdat yakınlarındaki Ebu Gureyb cezaevindeki Iraklı mahkumlara ABD tarafından işkence yapılmasına kızdığını ve Irak'ta ABD öncülüğündeki koalisyona karşı savaşılması gerektiği düşüncesine inandığını ifade etmişti.

Parisien gazetesi, polis kaynaklarına dayanarak Kouachi kardeşlerin, 1995 ve 2008 yılında Fransa'da gerçekleşen bir saldırılardan dolayı gözaltına alınıp 18 ayı ertelemeli 3 yıl ceza aldığını öne sürdü.

POLİS SİTESİNDEN DUYURU İLE ARANANLARI İLAN ETTİ

Polis, iki şüphelinin fotoğraflarını 'www.securite.interieur.gouv.fr' adresinden yayınlayarak tanıyanlar ve görenlerden yardım çağrısında bulundu. Polis, ücretsiz aranabilecek olan 0805 numarasını vererek gören ve tanıyanların iletişime geçmeleri istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Paris'teki Kanlı Saldırıyı Düzenleyen Şüphelilerden 1'i Teslim Oldu, 7 Kişi de Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Aydın mutlu: Cem Yılmaz , küfürlü tepki göstermiş, keşke İsrail askerlerine , Filistinli çocukları plajda iken , katlettiklerine de de , küfredebilseydi, Amerikan askerleri, Irak'ta kadınların ırzına geçtiğinde, Kosova'da , Bosna'da , başka İslam coğrafyalarında da , masumlar, kadınlar. Çocuklar katledilirken ve hatta Suriye'de ki şiddet ve kan emiciler e de bu tepkiyi verselerdi. Ama Avrupa hayranı " sanatçılar " bu tepkileri vermez . İslam toplumundan nemalanır , 15 Li ağıtını, eğlence aracı olarak görür, bu toplumun hassasiyetini gözardı eder, terörde ölenler yabancı olunca , hami kesilirler . Bu ülkede 1982 den beri terör var, bunları besleyenlerde bu Fransızlar , madam şirak , apo hayranı değilmiydi? Balık hafızalı değiliz, o kadarda . 40 4 Yanıtla
  • ESOES: Simdi muslumanim diyeni içeri atarlar . fransa igreniyorum senden 15 5 Yanıtla
  • Aydın mutlu: Islamiyette savunmasız insanları katletmek yoktur! Bir insanı öldüren , bütün insanlığı öldürmüş gibidir, ( hadis) ama, bir kural daha var , hiç kimsenin kutsalına küfretmeyin, onlarda sizin kutsalınıza küfreder ,diyor İslam !! Peki medya özgürlüğü adı altında , 1,8 milyar insanın kutsalına neden saldırıyorsunuz ? Bu alçaklık değil mi ? Libya'da ilk saldırıyı başlatıp , oradaki petrolden pay kapmaya çalışan, ilk bombayı atan Fransızlar , ve hala orada ve Afrika'nın başka ülkelerinde , sessiz sedasız katliam yapan Fransızlar , tüm bu olaylara Fransız kalınacağını düşünüyorlar ise çok büyük yanılgı içindeler . Insanları küçümserseniz, aşağılarsanız, beter şekilde karşılığını alırsınız . 15 3 Yanıtla
  • marmut teke: demokratik fransa başka dinlerle dalga geçtirir. muhtemelen dalga geçenide kendi vurdurur. sonra hadi bakalım haçlılar toplanın. 15 3 Yanıtla
  • gurbet elde: ikinci 12Eylul tezgah 10 4 Yanıtla
  • Karadayi: Bu serefsızlere az bıle 6 7 Yanıtla
  • selim: 1995 te dogmamis cocuklarin ustune atiyorlar 5 7 Yanıtla
  • celal: Asin bu itleri. 6 5 Yanıtla
  • oks: Kimblr belkide bu adam ilerde yaptgu yanlisi anlayack muslmliga gecexkti ve bir cok kisiye ornek olup pesnden muslmnliga gececk kitleler surukleyckti ama smdi islam esittir terorizm otrn bi dusunun bir kisi dahi sonradan muslimn olmk ister mi allhn cizdgi kadre mudale etmeye calsmktan baska birsey degldir bu ...ben bu adamn yaptiklrini savunmyrm tabiki pislik bir adam ama su anda pislk bir adam kim hayati boyumca yanls yspipta yaptigi yanlsi anlayinca geri donmedi ki kimm.... 7 3 Yanıtla
  • ALİ: YILLARDIR PKK YI DETEKLEDİNİZ MÜSLÜMAN ÜLKELERİNİ KANA BULADINIZ ERMENİ ANITI DİKTİNİZ YALAN YERE BAŞKA SAYAYIMI 2 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement