Tahrir Tekrar Alevlendi - Son Dakika
Dünya

Tahrir Tekrar Alevlendi

Tahrir Tekrar Alevlendi

Tahrir Meydanı yine karıştı. Hamdin Sabbahi yanlıları, general Ahmet Şefik'i protesto etti.

28.05.2012 09:32  Güncelleme: 10:26

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda dün gece toplanan cumhurbaşkanı adayı Hamdin Sabbahi yanlıları, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna katılma hakkı elde eden Mübarek döneminin son başbakanı general Ahmet Şefik'i protesto etti.

Göstericiler, eski rejimin devamı olarak görülen Şefik'in Mısır cumhurbaşkanı olması ihtimalini "kabus" olarak nitelendirdi. Bir göstericinin,

"Hamdin Mısır'ın kurtuluşudur" yazılı döviz taşıdığı görüldü.

Nasırcı Kerame Partisi'nin lideri Hamdin Sabbahi birinci turu üçüncü sırada tamamladı ve çok sayıda sandıkta Ahmed Şefik'in aldığı oylara itirazda bulundu. İtirazlar en geç Salı günü karara bağlanacak.

Ahmet Şefik ise önceki gün yaptığı basın toplantısında, "Mübarek rejiminin hatalarını tekrar etmeyeceğini, gençleri de ülke yönetiminde söz sahibi yapacağını" söylemişti.

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak. 21 Haziran'da yeni cumhurbaşkanı belli olacak ve 1 Temmuz'da göreve başlayacak. Büyük bir sürpriz olmazsa ikinci turda Müslüman Kardeşler'in Hürriyet ve Adalet Partisi'nin adayı Muhammed Mursi'nin kazanacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Tahrir Tekrar Alevlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement