TAV En Büyük Turizm Fuarında - Son Dakika
Dünya

TAV En Büyük Turizm Fuarında

TAV En Büyük Turizm Fuarında

TAV Havalimanları, bu sene de dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB-Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda yerini aldı.

07.03.2013 11:38  Güncelleme: 11:43

Sürdürülebilir bir büyüme kararlılığı içerisinde, küresel bir güç olarak atılımlarını sürdüren TAV Havalimanları, bu sene de dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB-Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda yerini aldı.

TAV Havalimanları Holding Pazarlama Koordinatörü Aslıhan Çörtük, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, en önemli hedeflerinin,

işletmesini yaptıkları havalimanlarına gelen yolcu sayını artırmak olduğunu kaydetti.

Çörtük, "Bizim şirket olarak bir amacımız var. Şirket olarak havalimanları işlettiğimiz için havalimanlarımıza gelen yolcu sayısını artırmak gibi… En önemli hedefimiz bu. Amacımız bunu gerçekleştirmek. Tabi yolcu derken, birkaç çeşit yolcu var. Turizm amaçlı gelen yolcu da bunlardan biri. İş amaçlı gelenler var, turizm amaçlı gelenler var, arkadaş ziyaretleri, akraba ziyaretleri yapanlar var. Türkiye zaten büyük önemli bir turizm ülkesi. Turizm amaçlı gelenler için biz bu fuara katılmayı uygun görüyoruz. Çünkü buraya bir çok sayıda tur operatörü geliyor, çok sayıda tur ajansı geliyor. Onların gelecek seneki planlarını öğrenmek ve bizim işlettiğimiz havalimanlarının bulunduğu bölgelerdeki turizmi desteklemek adına çünkü oralardaki turizmi desteklediğimiz zaman bizim de yolcu sayımız artacağı için dolaylı bir destekle onlara da ayrıca destek olmak adına buraya geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sadece uluslar arası turizm fuarlarına katılmadıklarını dile getiren Çörtük, "Çok değişik organizasyonlara katılıyoruz. Tur operatörlerinin düzenli olarak aklında kalmak bizim için önemli. İlk duydukları zaman 'iyi tamam ben oraya geleyim' demiyorlar. Bunun uzun bir analiz süreci olabiliyor, bazen pazar yetersiz olabiliyor, bir süre o pazarın artması için bekleyebiliyorlar. Bugün konuştuğumuz insanlardan 5 sene sonra geri bildirim alabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Çörtük, "O yüzden çok spesifik hedefler söyleyemeyiz. Ama amacımız havalimanlarının bulunduğu ülkeleri, bulunduğu pazarların bu fuarda turizm açısından öneminin bir kez daha mesajını vermek ve oralara iş yapabilme ihtimali olan tur operatörleriyle görüşmek.

Onları bazen otellerle ya da bölgenin önemli turizm otoriteleriyle biz kendimiz bir araya getiriyoruz, bir nevi aracılık da yapıyoruz. Dolaylı olarak turizme de katkı sağlamış oluyoruz ama tabii ki bu turizmin artıları bize de daha yüksek yolcu sayısı olarak dönüyor" dedi. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya TAV En Büyük Turizm Fuarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement