Türkmenbaşı Bindiği Atı Gül'e Hediye Etti - Son Dakika
Dünya

Türkmenbaşı Bindiği Atı Gül'e Hediye Etti

Türkmenbaşı Bindiği Atı Gül\'e Hediye Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan'daki resmi temaslarının ikinci gününde Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'la onuruna düzenlenen binicilik gösterisini izledi.

31.05.2013 11:36

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan'daki resmi temaslarının ikinci gününde Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'la onuruna düzenlenen binicilik gösterisini izledi. Berdimuhamedov, gösterinin ardından bindiği atı Gül'e hediye etti.

Türkmenistan Devlet Başkanlığı Atçılık Sporu Kompleksi'nde düzenlenen gösteride Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da ata binerek gösteri yaptı. Türkmenbaşı Berdimuhamedov, gösteri sırasında bindiği atı daha sonra Cumhurbaşkanı Gül'e hediye etti.

Gül, hediyeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çok büyük bir hediye verdi bana. Değerli dostum, kardeşim, arkadaşım, çok teşekkür ediyorum. At çok asil bir hayvan, doğrusu, hediyelerin en kıymetlisi oldu. Çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Gösterinin ardından Türk toplumu temsilcileriyle buluşacak olan Gül, cuma namazını Ertuğrul Gazi Camii'nde kılacak. Cumhurbaşkanı, Türk basın mensuplarıyla yapacağı sohbet toplantısı ve Türkmenistan Televizyonu ile mülakatının ardından Aşkabat'tan İstanbul'a hareket edecek.

At ve atçılığın büyük önem taşıdığı Türkmenistan'da, her yıl 25 Nisan Atçılık Bayramı olarak kutlanıyor. - AŞKABAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türkmenbaşı Bindiği Atı Gül'e Hediye Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement