Uçaktan İndi Bomba Patladı - Son Dakika
Dünya

Uçaktan İndi Bomba Patladı

Uçaktan İndi Bomba Patladı

Afganistan'a giden ABD Savunma Bakanı Panetta'nın uçaktan indiği sırada havaalanında bir patlama meydana geldi.

14.03.2012 21:06  Güncelleme: 21:19

İki günlük resmî ziyaret için Afganistan'a giden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Leon Panetta'ya bombalı saldırı girişiminde bulunulduğu iddia edildi.

Savunma Bakanı Leon Panetta'nın, uçağının indiği İngiliz Camp Bastion askerî üssünün havaalanında bir araçta patlama meydana geldi.

Sky News televizyonu, bunun bomba yüklü araçla planlanmış bir saldırı olduğunun düşünüldüğünü bildirirken hükümet kaynağı, bunu teyit etmeyi reddetti.

PANETTA'NIN DURUMU İYİ

Leon Panetta'nın durumunun iyi olduğu belirtilirken İngiliz hükümetinden adını açıklamak istemeyen bir kaynak, Panetta'nın uçağının inişi esnasında piste giren bir aracın alev aldığını, sürücüsünün de ağır yaralı olduğunu söyledi.

Vücudanda ciddi yanıklar oluşan sürücünün, üssün bir çalışanı olduğu ifade edildi.

ZİYARETİN ZAMANLAMASI KRİTİK

Bakanın daha önce duyurulmayan ziyareti, Afganistan'da Amerikan askerleri üzerindeki baskının arttığı bir döneme rastladı. Amerikalı yetkililer, ziyaretin bir Amerikan askerinin, geçtiğimiz Pazar, 9'u çocuk, 16 Afgan sivili öldürmesinden önce planlandığını söyledi.

Panetta'nın Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin yanı sıra vilayet temsilcileri ve diğer üst düzey yetkililerle görüşmeler yapması bekleniyordu. Panetta, olaydan sonra Afganistan'ı ziyaret edden, en üst düzey Amerikalı yetkili.

Afganistan'da geçen ay bir Amerikan üssünde Kuran yakılması ülkede Amerikan karşıtlığını iyice artırmıştı.

Ocak'ta da dört Amerikalı askerin, Taliban miltanlarının cesetlerinin üzerine işerken çekilen görüntülerinin ortaya çıkması, öfke dalgasına yol açmıştı.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Dünya Uçaktan İndi Bomba Patladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement