Ukrayna Devlet Başkanı Mayın Temizleme Ekipmanları İstedi - Son Dakika
Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Mayın Temizleme Ekipmanları İstedi

Ukrayna Devlet Başkanı Mayın Temizleme Ekipmanları İstedi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ülkenin mayın temizleme ekipmanlarına ihtiyaç duyduğunu ve topraklarının mayınlar ve patlayıcılar nedeniyle tehlike altında olduğunu belirtti. Zelenski, müttefiklerden destek isteyerek Ukrayna'da bir üretim üssü oluşturmanın önemini vurguladı.

13.08.2023 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna'nın mayın temizleme ekipmanlarına ihtiyacı olduğunu belirterek, ülkenin 174 bin kilometrekaresinin mayınlar ve patlayıcılar nedeniyle tehlike altında olduğunu söyledi.

Ulusa sesleniş konuşmasında, müttefiklerden mayın temizleme ekipmanları konusunda destek isteyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Ukrayna'nın ortaklarının ekipmanlarına ihtiyacı var ve topraklarımızı Rus mayınlarından temizleyebilmemiz için Ukrayna'da bir üretim üssü oluşturmak çok önemli. Bu görev on yıllar içinde değil, yıllar içinde tamamlanmalıdır. Şu an itibariyle ülkemizin toplam 174 bin kilometrekaresi mayınlar ve patlamamış mühimmat nedeniyle potansiyel tehlike altında. Uzmanlarımız her gün yüzlerce patlayıcı madde tespit ediyor. Ne kadar çok mayın temizleme makinemiz, mayın temizleme için ne kadar çok özel insansız hava aracımız olursa, güvenliği o kadar aktif bir şekilde yeniden tesis edebiliriz. Bize yardım eden her ülkeye müteşekkiriz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Ukrayna Devlet Başkanı Mayın Temizleme Ekipmanları İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement