Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sel felaketinin yaşandığı bölgeye ziyarette bulundu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sel felaketinin yaşandığı bölgeye ziyarette bulundu

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sel felaketinin yaşandığı bölgeye ziyarette bulundu
08.06.2023 13:00

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Kahovka Barajı'nın vurulması sonucu sular altında kalan Herson bölgesine ziyarette bulundu. Zelenskiy, felaketin sonuçlarını gidermeye ilişkin koordinasyon toplantısı düzenledi ve hasar tespiti yapılması ve tazminat ödenmesi için fon ayrılmasının önemine vurgu yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kahovka Barajı'nın vurulması sonucu sular altında kalan Herson bölgesine ziyarette bulundu.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Herson'a gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında, Kahovka Barajı'nın vurulmasının sonuçlarını gidermeye ilişkin koordinasyon toplantısı düzenlediğini belirtti.

Devlet Başkanı Zelenskiy, toplantıda, felaketin sonucu olarak bölgedeki operasyonel durum, su altında kalan bölgelerden halkın tahliyesi, barajın patlatılmasından kaynaklanan acil duruma müdahale ve sel basan bölgelere yaşam desteği gibi konuların ele alındığını aktardı.

Hasar tespitinin yapılması ve felaketten etkilenenlere tazminat ödenmesi için fon ayrılmasının önemli olduğunun altını çizen Zelenskiy, "Herson bölgesindeki işletmelerin kayıplarını veya yer değiştirmelerini telafi etmek için bir programın geliştirilmesi önemlidir." ifadesini kullandı.

Zelenskiy, Herson'da halkın sel bölgelerinden tahliye edildiği geçiş noktasını ziyaret ettiğine dikkati çekerek, amaçlarının, insanların hayatlarını korumak ve mümkün olduğunca onlara yardım etmek olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sel felaketinin yaşandığı bölgeye ziyarette bulundu - Son Dakika


Advertisement