Ukrayna ordusu ülkenin doğusunda çıkan ayaklanmalara karşı başlattığı askeri operasyonda Slavyansk şehrine girdi.
Tank ve piyadelerle Slavyansk şehrine giriş yapan Ukrayna ordusuna Rus yanlısı güçlerin ateş açtığı ve çatışmaların yaşandığı bildirdi. Çatışmaların Slavyansk şehirinin dışında yoğunlaştığı belirtildi. Güvenlik güçleri, Slavyansk şehir sınırında çatışmanın devam ettiğini ve şu ana kadar bir ölü bir de yaralı olduğu ifade ettiler.
Operasyon başlamadan önce güvenlik güçlerinin bölgenin yerlilerini hoparlörlü bir araçla uyardığı açıklandı. Şehir sakinlerinin operasyon için hazırlandığı, birçok mağaza ve okulun şehir genelinde kapatıldı belirtildi. Silahlı isyancıların elinde tuttuğu Slavyansk Belediye Binasındaki sivilleri binadan çıkardığı ve silahlı çatışma için pozisyon aldığı bildirildi.
Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, ülkenin doğundaki Maruipol şehrinin belediye binasının ise isyancı gruplardan alındığını açıklandı. Operasyon sırasında ölen yada yaralanan olmadığı belirtildi. - SLAVYANSK
Son Dakika › Dünya › Ukrayna Ordusu Slavyansk'a Girdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?