Öğrencilerden Örnek Mahalle - Son Dakika
Eğitim

Öğrencilerden Örnek Mahalle

Öğrencilerden Örnek Mahalle

Silvan Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü I. Sınıf öğrencileri, "Çocuk ve Çevre" konulu sosyal projede bir sokağı yeniledi.

07.06.2014 21:01

Silvan Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü I. Sınıf öğrencileri, "Çocuk ve Çevre" dersi kapsamında Öğretim Görevlisi Orhan Karakoyun koordinatörlüğünde, örnek mahalle oluşturuldu.

Öncesinde sokak sakinleriyle konuşulup mahallede yapılacak düzenlemeler ile ilgili bilgi verildi. Çocuklarla birlikte sokak temizlendi, sokak duvarları boyandı, fidanlar dikildi, sokak duvarlarına el baskısı yapıldı, sokak yıkandı, çöp konteynırı ve geri dönüşüm kutusu sokağa bırakıldı. Yapılan çalışmaların hepsi mahalledeki çocuklarla birlikte yürütüldü.

Öğretim Görevlisi Orhan Karakoyun, çocuklarının zamanının çoğunu sokakta geçirdiklerini ve sokakların, parkların çocuklar için öğretici olduğunu söyleyerek, "Ağaçlar, kedi, köpek gibi hayvanlar çocuğun ufkunu geliştirir ve doğada geçirilen zaman beyin fonksiyonlarında geliştirici, yenileyici, yaratıcı, sinirleri gevşetici ve odaklanmayı artırıcı işlev görür" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Öğrencilerden Örnek Mahalle - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement