ABD'de Perakende Satışlar Beklentinin Üzerinde Arttı - Son Dakika
Ekonomi

ABD'de Perakende Satışlar Beklentinin Üzerinde Arttı

ABD’de perakende ve gıda satışları ekim ayında beklentileri aşarak yüzde 0,3 arttı.

14.11.2014 17:04

ABD'de perakende ve gıda satışları ekim ayında beklentileri aşarak yüzde 0,3 arttı.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıklanan verilerine göre, perakende ve gıda satışları ekimde önceki aya oranla yüzde 0,3 artarak, 444,5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Eylülde yüzde 0,3 oranında gerileyen perakende satışların, ekimde yüzde 0,2 artması bekleniyordu. Buna karşın, geçtiğimiz ay yüzde 0,3 artış gösteren perakende satışlar, bu sonuçla Ekim 2013'e oranla yüzde 4,1 yükselmiş oldu.

Beklentilerin üzerinde açıklanan perakende satışlarda artan otomobil talebi ve internet satışlarının etkili olduğu belirtildi. Eylülde yüzde 0,8 azalan otomobil satışları, geçen ay yüzde 0,5 arttı. Veriler, otomobil hariç perakende satışların da ekimde yüzde 0,3 oranında yükseldiğini ortaya koydu.

Öte yandan, eylül ayı perakende satış rakamlarında herhangi bir revizyona gidilmedi.

Ekonomistler, istihdam sektöründeki iyileşmenin yanı sıra düşen petrol fiyatlarının tüketiciye daha fazla harcama olanağı sağladığını belirtirken, perakende satışların yılın en büyük alışveriş dönemi olan kasım ve aralık aylarında da artmaya devam edeceği öngörüsünde bulundu. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ABD'de Perakende Satışlar Beklentinin Üzerinde Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement