Alarko Carrier, Turkish Time'ın "ArGe 250" listesinde yer aldı - Son Dakika
Ekonomi

Alarko Carrier, Turkish Time'ın "ArGe 250" listesinde yer aldı

Alarko Carrier, Turkish Time\'ın "ArGe 250" listesinde yer aldı

Alarko Carrier, 8,5 milyon TL tutarındaki kaynakla; Turkish Time dergisi tarafından belirlenen, Türkiye'nin ArGe'ye en fazla yatırım yapan firmalarının yer aldığı ArGe 250 listesine 69. sıradan girdi.

23.12.2016 16:27  Güncelleme: 16:29

Konuyla ilgili bilgi veren Alarko Carrier'ın Fabrikalardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Çopur, ArGe'yi teknolojinin, rekabetin, üretimin ve nitelikli işgücü istihdamının anahtarı olarak gördüklerini belirtti. Çopur, "Gelişim ve inovasyona odaklanarak ArGe çalışmaları için ciddi miktarlarda kaynak ayırıyoruz, bu alanda yaptığımız yatırımlar her yıl giderek artıyor. 1986 yılında kurulan ArGe merkezimizde bulunan klima, pompa, ısı, ölçüm ve malzeme laboratuvarları, kapasite ve özellik bakımından Türkiye'nin önde gelen tesisleri arasında yer alıyor. Alarko Carrier ArGe departmanı tarafından dizayn edilen veya Carrier ile ortak platformda geliştirdiğimiz ürünlerin tamamını belli oranlarda yurtdışına ihraç ediyoruz. Herkesin ithalat yaptığı Çin dahil olmak üzere, dünya genelinde 53 ülkeye ihracatımız bulunuyor." dedi.

Turkish Time dergisi, ArGe 250 araştırmasını; Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin en büyük 1.000 şirketi belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği "TİM 1.000" araştırması kapsamında derlenen verilerden yola çıkarak hazırlıyor. Tüm şirketlere ArGe faaliyetleriyle ilgili sorular yönelten dergi; elde edilen verileri, Borsa İstanbul şirketlerinin yıl sonu bilançolarında yer alan ArGe tutarlarıyla zenginleştirerek, listeyi belirliyor.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Alarko Carrier, Turkish Time'ın 'ArGe 250' listesinde yer aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement