Ankara Kalkınma Ajansı "Mali Destek Programları" Bilgilendirme Toplantıları Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Ankara Kalkınma Ajansı "Mali Destek Programları" Bilgilendirme Toplantıları Başladı

Ankara Kalkınma Ajansı "Mali Destek Programları" Bilgilendirme Toplantıları Başladı

Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı İslamoğlu: "2010 yılından bugüne kadar 300'ü aşkın projeye yaklaşık 42 milyon lira mali destek sağladık, bu yıl ki mali destek programlarımız için de 25 milyon lira kaynak kullandırmayı planlıyoruz" "2014 yılı Mali Destek Programları kapsamında, 'İleri.

23.01.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Süleyman İslamoğlu, "2010 yılından bugüne kadar 300'ü aşkın projeye yaklaşık 42 milyon lira mali destek sağladık, bu yıl ki mali destek programlarımız için de 25 milyon lira kaynak kullandırmayı planlıyoruz" dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı, "2014 Yılı Mali Destek Programları" bilgilendirme toplantılarının ilkini Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı İslamoğlu, 2010 yılından bugüne kadar 300'ü aşkın projeye yaklaşık 42 milyon lira mali destek sağladıklarını bildirdi. Başvuru sahiplerince karşılanan eşfinansmanla birlikte yaklaşık 65 milyon liralık bir kaynağı hareketlendirdiklerini belirten İslamoğlu, bu yıl ki mali destek programları için 25 milyon lira kaynak kullandırmayı planladıklarını söyledi.

İslamoğlu, 2014 yılı Mali Destek Programları kapsamında Ankara'da teknolojik ürünlere yönelik yerli üretim, ihracatın artırılması, ithalat bağımlılığın azaltılması amacıyla oluşturulan "İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı" (İLTEK) ve bireylere eşit, kaliteli yaşam imkanı sunarak sosyal bağların güçlendirilmesi için geliştirilen "Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı" (SOSKA) başlıkları altında destek sağlayacaklarını anlattı.

İLTEK bilgilendirme toplantısının 27 Ocak'ta, SOSKA ise 28 Ocak'ta düzenleneceğini kaydeden İslamoğlu, şöyle konuştu:

"Bütçesi 15 milyon lira olan İLTEK'in genel amacı, Ankara'nın yüksek katma değer ve teknoloji odaklı ekonomik yapısının güçlendirilmesi. Özel amacı Ankara sanayisinin ileri teknolojili sektörlerinde üretim, pazarlama ve ihracat kapasitesinin artırılması olan programa; ileri teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler; OSB'ler, üniversiteler, araştırma merkezleri/enstitüleri, teknoparklar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, ihracatçı birlikleri başvurabilecek.

Genel amacı; Ankara'da, bireylere eşit ve kaliteli yaşam imkanı sunarak sosyal bağların güçlendirilmesi olan SOSKA'nın özel amacı, özel sosyal politika gerektiren grupların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarının artırılması. Bütçesi 10 milyon lira olan programa; belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları ile kar amacı gütmeyen birlik ve kooperatifler başvurabilecek."

Ankara ve Türkiye için katma değer oluşturacak, gerçek ihtiyaçlara cevap veren, yenilikçi ve kaliteli projelerin paydaşlarla beraber hayata geçirilmesini hedeflediklerini ifade eden İslamoğlu, paydaşlara teşekkür etti, şevk ve heyecanlarının eksilmemesi temennisinde bulundu.

Toplantıda ayrıca, destek programlarının ayrıntıları katılımcılarla paylaşıldı ve projelerin hazırlanması aşamasında dikkat edilmesi gereken konular ajans uzmanlarınca anlatıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ankara Kalkınma Ajansı 'Mali Destek Programları' Bilgilendirme Toplantıları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement