Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, 2023 hedeflerine ulaşabilmek için teknolojiyi takip etmek değil, üretmek gerektiğini belirtti.
ASKON'dan yapılan açıklamaya göre, ASKON İhracata Yönelik Destek Mekanizmaları Paneli dernek genel merkezinde gerçekleştirildi. ASKON Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, moderatörlüğünü yaptığı panelde, 2023 hedeflerine ulaşabilmek için teknolojiyi takip etmek değil, teknolojiyi üretmenin gerektiğini belirterek, hükümetin ihracatı geliştirmek ve 2023 hedeflerine ulaşmak için A'dan Z'ye her şeyi düşündüğünü ve iş adamlarına ise harekete geçmek ve girişimde bulunmanın kaldığını kaydetti.
KOBİ ve Kümelenme Daire Başkanı Emrah Sazak ise Ur-Ge programının vizyonunun, proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas alarak iş birliği kuruluşlarının önderliğinde firmaların rekabetçiliğini artırıp 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak olduğunu ifade ederek, bu vizyon çerçevesinde, çeşitli alanlarda destekler verildiğini söyledi.
Fuar İzinleri ve Destekleri Daire Başkanı Ahmet Şevket Yurt ise fuarların hiç ihracat yapmamış bir firma için de yıllardır ihracatı olan uluslararası bir firma için de vazgeçilmez bir vasıta olduğunu, ayrıca KOBİ'lerin rekabette zorlanacağı firmaların çeşitli nedenlerle girmek istemediği Afrika ülkelerinin fuarlarına katılmanın avantajlı olduğunu dile getirdi. Yurt, şöyle devam etti:
"Fuar izinleri ve destekleri ise, firmalarımızın, yurt dışı fuarlara iştiraki ve sektörel nitelikteki uluslararası fuarlara bireysel katılımlarının sağlanması ile Türk ihraç ürünlerinin tanıtılması ve pazarlanması suretiyle desteklenmesini içermektedir. Yurt Dışı Fuar Organizasyonlarında, katılımcı tarafından organizatöre ödenen katılım bedelinin yüzde 50'si destek kapsamında katılımcıya ödenmektedir. Üretici/İmalatçı organizasyonlarının katılacağı yurt dışı fuarlarda ise katılım bedelinin yüzde 75'i destek kapsamında katılımcıya ödenmektedir."
Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Daire Başkanı Bünyamin Kutlu da hedeflere ulaşabilmek için Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarımın son derece önemli olduğunu, firmaların piyasada kalıcı olabilmesinin ancak bu alanlardaki gelişmelerle mümkün olabileceğini ifade etti.
Kutlu, ayrıca ulusal markaları global markalar haline getirebilmek için TURQUALİTY programının oluşturulduğunu hatırlatarak, firmaların bu programa başvurmalarını ve kendilerine sunulan desteklerden faydalanmalarını tavsiye etti. - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › Askon İhracata Yönelik Destek Mekanizmaları Paneli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?