Avrupa Yatırım Bankası'ndan Ing Bank'a 100 Milyon Euro Kredi - Son Dakika
Ekonomi

Avrupa Yatırım Bankası'ndan Ing Bank'a 100 Milyon Euro Kredi

Avrupa Yatırım Bankası\'ndan Ing Bank\'a 100 Milyon Euro Kredi

ING Bank, Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağlanacak orta ve uzun vadeli fonlamanın KOBİ ve ticari işletmelerin girişimlerine yönlendirileceğini belirterek, fonun Türkiye'nin ekonomik büyüme, istihdam ve KOBİ'lerin gelişmesi yönündeki hedeflerini...

24.12.2012 14:19

ING Bank, Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağlanacak orta ve uzun vadeli fonlamanın KOBİ ve ticari işletmelerin girişimlerine yönlendirileceğini belirterek, fonun Türkiye'nin ekonomik büyüme, istihdam ve KOBİ'lerin gelişmesi yönündeki hedeflerini desteklemek amacıyla kullanılacağını bildirdi.

İSTANBUL, Türkiye'deki KOBİ'lere yönelik olarak ING Bank ile 100 milyon euroluk bir sözleşme imzaladı.

ING Bank'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, AYB'den sağlanacak orta ve uzun vadeli fonlamanın KOBİ ve ticari işletmelerin girişimlerine yönlendirilerek Türkiye'nin ekonomik büyüme, istihdam ve KOBİ'lerin gelişmesi yönündeki hedeflerini destekleneceği vurgulandı. KOBİ'lerin Türkiye ekonomisinin büyümesine önemli katkı sağladığını belirten ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

"KOBİ'ler, Türkiye'deki toplam işletmelerin yüzde 99'unu, istihdamın yüzde 80'ini, faktör maliyetindeki katma değerin yüzde 57'sini ve maddi varlıklara brüt yatırımın yüzde 45'ini oluşturuyor. Türkiye'deki bankalar, bu kesimin ekonomik potansiyeline verilecek destekte kilit bir konumda bulunuyor."

ING Bank olarak Türkiye'nin ekonomik büyümesine paralel bankacılık yaptıklarını ifade eden Abay, "Bu çerçevede belirlediğimiz hedeflerimizden biri, Türkiye'deki makroekonomik göstergelere katkı yapan KOBİ'lere, uzun vadeli iş ortakları olarak destek vermek. Avrupa Yatırım Bankası tarafından ING Bank'a Türkiye'de sağlanan kredi kolaylığının, KOBİ ve ticari müşterilerimize, yapacakları yatırımlarda, istihdam alanları açmakta, girişimciliklerinin geliştirilmesinde ve bölgesel kalkınmanın ilerletilmesinde destek olacağına, dolayısıyla Türk ekonomisine olumlu katkı yapacağına inanıyorum" açıklamasında bulundu.

-"PARTNER BANKALARIMIZ GENİŞLİYOR"-

AYB Başkan Yardımcısı Pim van Ballekom da açıklamasında "ING Gurubu ile işbirliğimizi genişletmekten mutluluk duyuyoruz" diyerek, Türkiye'nin canlılık gösteren küçük ve orta ölçekli özel sektörüne verdikleri desteğin Avrupa Yatırım Bankası için bir öncelik olduğunu vurguladı. AYB Başkan Yardımcısı Pim van Ballekom, "Türkiye'deki partner bankalar ağımızı genişletmekten ve ING Gurubu ile işbirliğimizi genişletmekten mutluluk duyuyoruz. ING Bank, tüm Türkiye'de KOBİ hizmetlerini geliştirmeye yönelik gayretli bir planı uygulamaya koydu ve böylece Anadolu'daki güçlü tarihsel varlığıyla bölgesel kalkınma etkisi yaparak ulaşılması güç ve ekonomik yönden az gelişmiş bir takım kırsal bölgelere elini uzattı. Bu işlemle, Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükte işletmelere sağlanan finansmanın ulaşılabilirliği ve vade süreleri daha da genişleyerek istihdam ve büyümenin önü açılacaktır" dedi. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Avrupa Yatırım Bankası'ndan Ing Bank'a 100 Milyon Euro Kredi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement