Bankacılığın Kader Ortakları! - Son Dakika
Ekonomi

Bankacılığın Kader Ortakları!

Bankacılığın Kader Ortakları!

Her ikisi de TED Ankara Koleji mezunu. 11 yıl aynı sırayı paylaşan, ardından yolları finans sektöründe de kesişen iki deneyimli bankacının, her ikisinin de bankası el değiştiriyor

14.06.2012 08:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayat rastlantılarla dolu. Özel hayatımızın yanı sıra iş hayatında da zaman zaman karşımıza çıkan bu rastlantılar adeta 'kader ağlarını ortak örmüş' dedirtircesine bazen insanı gülümsetebiliyor bile... Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez ile Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in de öyküsü de aynen öyle...

Akşam'ın haberine göre bankacılık sektöründe 29. yılını dolduran Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in ilkokul yıllarında başlayan arkadaşlığı iş hayatında da devam etmiş. TED Ankara Koleji mezunu olan Sönmez ve Ateş 11 yıl aynı okulda aynı sınıfı, aynı sırayı paylaşmış. İlk, orta okul ve lise yıllarındaki arkadaşlıklarının ardından yıllar sonra yolları yine aynı sektörde kesişmiş.

1980 ODTÜ İşletme Fakültesi mezunu olan Hakan Ateş, bankacılık kariyerine İş Bankası'nda müfettiş olarak başladı. Daha sonra sırasıyla İnterbank, Bank Akspres, GarantiBank Moscow'da görev yapan Ateş, 1997 yılından beri Denizbank'ın Genel Müdürlük koltuğunda oturuyor. TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra yüksek öğrenimine Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde devam eden Mehmet Sönmez ise Citibank ile başladığı bankacılık kariyerine sırasıyla Osmanlı Bankası, TEB ve Yapı Kredi ile devam etti. Sönmez, 2008 yılından beri de Eurobank Tekfen Bank'ın Genel Müdürlük görevini yürütüyor.

İKİSİNİN DE BANKASI SATILDI

Her ikisinin bir diğer ortak özelliği ise Türk bankacılık sektöründe başarılı satışa imza atmaları. Eurobank Tekfen yaklaşık 2 ay önce Kuveytli Burgan Bank'a satılırken, Fransa- Belçika ortaklığı Dexia'nın bünyesindeki Denizbank ise, geçen hafta Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'a satıldı.Yeni sermayedarların ilk şartı ise üst yönetim ekibinin aynen devam etmesi oldu.

İKİSİ DE FANATİK GALATASARAYLI

Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez ile Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in bir diğer ortak özelliği ise fanatik Galatasaray taraftarı olmaları. Okul yıllarında başlayan arkadaşlıklarını özel hayatlarında da devam ettiren Hakan Ateş ile Mehmet Sönmez fırsat buldukça birlikte maç izlemeye gidiyor.

TED ANAKARA KOLEJİ BANKKACILIK OKULU GİBİ

Bankacılık sektörünün üst yönetiminde ODTÜ mezunları nasıl büyük bir ağırlığa sahip ise, Ankara TED Koleji mezunu bankacıların da sayısı hiç de küçümsenmiyecek sayıda. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez'in yanısıra Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş ve TSKB Genel Müdürü Fevzi Onat da TED Ankara Koleji mezunu.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Bankacılığın Kader Ortakları! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement