Başbakan'a Verdiği Sözü Tuttu - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan'a Verdiği Sözü Tuttu

Başbakan\'a Verdiği Sözü Tuttu

Bundan 6 yıl önce üretilen ama adını duyuramayan yerli spor otomobil Etox, elektriklendi.

27.01.2013 14:50  Güncelleme: 09:41

Yerli spor otomobil Etox'u üreten Ercan Malkoç, Başbakan Erdoğan'a verdiği sözü tuttu ve ODTÜ ile birlikte Etox'un elektrikli modelini geliştirdi

Bundan 6 yıl önce yerli spor otomobil Etox'u üreten Ercan Malkoç, Başbakan Erdoğan'a verdiği sözü tuttu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile birlikte Etox'un elektrikli modelini geliştirdi.

Türkiye'de üretilen ilk elektrikli spor otomobil olan Etox, yaklaşık 20 ayda geliştirildi. Tam dolu şarj ile 180 kilometre yol gidebilen Etox, saatte 170 kilometre hıza çıkabiliyor.

NEDİR BU ETOX?

Ertex Oto Dekorasyon şirketinin Türk tasarımcılarla çalışarak sipariş üzerine ürettiği motor ve elektrik aksamı yurt dışından alınan, diğer parçaları Türk mühendisler tarafından tasarlanan Türk tasarımı araba markasıdır. İlk üretilen arabanın model ismi Zafer'dir. Spor model Zafer'den sonra sedan ve ticari araçlar 2012 yılı içerisinde test aşamasında üretilmiştir. Üretilen tüm araçlarda dizel ve elektrikli motor seçenekleri bulunmaktadır.

CEM YILMAZ DA ALACAK

Üretim aşaması toplamda 14 ay sürmüş ve çalışmada 46 kişi görev almıştır. Aracın satış fiyatı 75 - 85 bin TL olarak belirlenmiştir. İkisi sanatçı (Murat Göğebakan, Cem Yılmaz) 20 kişiden sipariş alınmıştır.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Başbakan'a Verdiği Sözü Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement