Başkan Akar gündemi değerlendirdi - Son Dakika
Ekonomi

Başkan Akar gündemi değerlendirdi

Başkan Akar gündemi değerlendirdi

Ordu'nun Ünye İlçe Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı İrfan Akar, 2022 yılına girilmesiyle birlikte ekonomide yaşanılan beklentileri, Organize Sanayi Bölgesi(OSB), odaya kayıtlı üyelere kredi ve Ünye'nin il olma noktasında yapılan çalışmaları değerlendirdi.

06.01.2022 13:26  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Ünye İlçe Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı İrfan Akar, 2022 yılına girilmesiyle birlikte ekonomide yaşanılan beklentileri, Organize Sanayi Bölgesi(OSB), odaya kayıtlı üyelere kredi ve Ünye'nin il olma noktasında yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Ülke genelinde son zamanlarda ekonomide yaşanılan durumlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası dövizde meydana gelen düşüş nedeniyle bazı ürünlerdeki düşüşlerin olmadığını ifade eden başkan Akar, bu durumun piyasaya yansımadığını belirterek herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

"Dövizdeki düşüşler piyasaya yansımadı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası dövizde yaşanılan düşüşlerin piyasaya yansımadığını ifade eden İrfan Akar, "Kur Korumalı Mevduat Hesabı uygulamasının başlamasının ardından dövizde ciddi bir düşüş yaşandı. Fakat bu düşüş piyasalara yansımadı. Bunun sebebi ise beklentilerin farklı olması, dövizin tekrar hareketlenmesi akabinde asgari ücretin yüzde 40'tan fazla yükselmesi ve aybaşında elektrik ve doğalgaza gelen yüklü zamlar yaşanmasının ardından piyasada düşüş beklentisinin gitmiş olması gerekir. Çünkü ciddi bir indirim sağlanmıyor hatta yeni zamlar geldi ve gelmeye devam edecek gibi gözüküyor. Esnafımızı ve sanayicimizi de bu zamlar ve asgari ücretin artışı ciddi şekilde etkiledi. Bu sebeple kimseye bir şey deme hakkımız kalmadı. Şu anda herhangi bir kredi desteğimiz bulunmamaktadır. Son olarak alınan Nefes Kredisinin son taksitleri ödendi veya ödenmek üzeredir. Fakat aldığımız bilgilere göre ikinci veya üçüncü ayda KGF Kredisi ve yatırıma yönelik krediler oluşacağı söyleniyor. Tabi bu konuda da faizler yükseliyor ve bu durumda nasıl kredi kullanılabilir bir muammadır" dedi.

"OSB'de 2 firmanın inşaatları devam ediyor"

OSB'de alt yapı ihalesinin yapılmasının ardında iki firmanın inşaat çalışmalarına aralıksız devam edildiğini kaydeden başkan Akar, "OSB'de iki firmanın inşaatı devam etmektedir. Alt yapı ihalesi yapıldı ancak yüklenici firma projede eksiklik olduğunu iddia ettiğinden dolayı iş durmuş vaziyette ancak bir rapor oluşturuldu ve şu anda bakanlıktadır. Bakanlık raporu inceledikten sonra inşallah ilerleme kat edeceğiz" diye konuştu.

"Biz Ünye ve bölgemiz için çalışıyoruz"

TÜİK'e göre 25 ilçenin aday listesinde Ünye'nin olmasının ardından çalışmalara aralıksız devam edildiğini aktaran Akar, "TÜİK'in hazırladığı verilere göre il olma vasfı taşıyan 25 ilçe arasında Ünye'nin de olmasının ardından biz sivil toplum kuruluşları başkanları ile bir araya gelerek konu ile ilgili yola çıktık. Bütün STK'larla birlikte imza kampanyası ile başladık ve daha sonra Ünye'deki siyasi partilerle görüştük ve onların düşüncelerini aldık. Bizim derdimiz sadece bir ses olmaktır, kimseyle kavgamız yoktur. Hiçbir partinin değirmenine su taşımak gibi bir derdimiz yoktur. Biz Ünye ve bölgemiz için çalışıyoruz. Eğer Ünye için böyle bir gündem oluşmuş ise bizim de bunu takip etmemiz boynumuzun borcudur. Konu ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Muhtarlarımızla, derneklerimizle bir araya geleceğiz. Akkuş'ta, İkizce'de, Çaybaşı'nda toplantılar yapacağız. Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerde Ünyeli dernekler ile bir araya geleceğiz. En son da Ankara'daki siyasi büyüklerimizin kapısını çalıp toplumun taleplerini ileteceğiz. Yolumuzdan dönmedik ve kimseye kırgın değiliz. İnşallah 82'de muvaffak oluruz" diyerek sözlerini tamamladı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Başkan Akar gündemi değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement