Başkan Gürün, Fethiye'deki kırsal kalkınma projelerini inceledi - Son Dakika
Ekonomi

Başkan Gürün, Fethiye'deki kırsal kalkınma projelerini inceledi

Başkan Gürün, Fethiye\'deki kırsal kalkınma projelerini inceledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Fethiye ilçesindeki kırsal kalkınma projelerini yerinde inceleyen Başkan Gürün, Karaçulha Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ceviz ve badem fidanı dağıtımına katıldı.

11.04.2022 14:33  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Fethiye ilçesindeki kırsal kalkınma projelerini yerinde inceleyen Başkan Gürün, Karaçulha Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ceviz ve badem fidanı dağıtımına katıldı. Gürün, Yeşilüzümlü Mahallesi'ndeki koleksiyon bağı ve Karakeçililer Mahallesi'ndeki Sakız Ağacı Deneme Bahçesi'nin son durumları ile ilgili bilgi aldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi'nin Fethiye'de hayata geçirdiği ve devam ettiği kırsal kalkınma projelerini yerinde inceledi. Başkan Gürün'e, CHP Parti Meclis Üyesi Gizem Sayar Özcan, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir eşlik etti.

Başkan Gürün, Fethiye ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yüzde 50 hibeli ceviz ve badem fidanı dağıtımında bulunarak, Yeşilüzümlü Mahallesi'ndeki koleksiyon bağı ve Karakeçililer Mahallesi'nde kurduğu Sakız Deneme Bahçesi'nde incelemelerde bulundu.

Büyükşehirle üzüm bağları yeniden canlanıyor

Başkan Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından üzüm yetiştiriciliğini desteklemek ve yerel şarap markasının oluşturulması için Fethiye ilçesi Yeşilüzümlü Mahallesinde kurulan asma bahçesini ziyaret etti. Yeşilüzümlü koleksiyon bağı aşılama çalışmalarını ziyaret ederek üretim süreci ile ilgili bilgi alan Başkan Gürün, örnek bağ aşısı uygulama çalışması gerçekleştirdi.

Büyükşehir, Sakız Fidanı üretiyor

Başkan Gürün, Büyükşehir Belediyesi'nin üreticiler için alternatif bir ürün olarak Fethiye ilçesi Karakeçililer Mahallesi'nde kurduğu Sakız Deneme Bahçesi'nde incelemelerde bulundu. Sakız ağaçlarından havadan daldırma yöntemiyle üretilen sakız fidanlarının poşete alınmasının startını verdi. Sakız Deneme Bahçesi'nde hem bu konuda üretim yapmak isteyen üreticiler için eğitim alanı, hem de üretime başlamak isteyen üreticiler için fidan üretiminin yapılabildiği bir anaç fidanlığı bulunuyor. Talep eden üreticilere üretim materyali sağlayabilmek amacıyla fidan üretimine geçilen Sakız Deneme Bahçesi'nde tohum ve çelikle üretimi zor olan sakız ağaçlarından 'Havadan Daldırma' yöntemi ile fidan üretimi yapılıyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Başkan Gürün, Fethiye'deki kırsal kalkınma projelerini inceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor
    09:23 Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor

    Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliği ve kalitesini sağlamak amacıyla riske dayalı gıda işletmelerinin kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerle, tüketicilere güvenle tüketebilecekleri gıda ürünleri sunulması hedeflenirken, işletmelerin mevzuata uygun hareket etmeleri konusunda bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları da yapılıyor.

  • Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir
    09:21 Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir

    Türkiye'nin yüzde 55-60 oranında yenilenebilir enerjiye geçtiğini belirten Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, bunun kısa sürede yüzde 100'e çıkabileceğini söyledi. Yapılacak çalışmalarla 2030'a kadar 'yüzde 100 yenilenebilir enerji' kullanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Uyar, 'Ama kömür santrali kurmayıp nükleeri durdurmalı. Çünkü nükleerin elektriği için Rusya'ya 14 buçuk sent verecekmişiz. Halbuki bu enerji, güneşten bir sente üretiliyor' dedi.

  • 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
    09:11 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı

    İstanbul Şişli'de bulunan Büyükdere Caddesi'nde yükselen Torunlar GYO'ya ait 39 katlı Torun Tower Ofis binası 11.6 milyar lira + KDV'ye Denizbank'a satıldı. Söz konusu satış işlemi hakkında dün akşam saatlerinde KAP'a açıklama yapıldı.

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.


Advertisement