Belediyeler İş Kapısı Açarsa Tekel İşçisi Eylemi Bırakacak - Son Dakika
Ekonomi

Belediyeler İş Kapısı Açarsa Tekel İşçisi Eylemi Bırakacak

Belediyeler İş Kapısı Açarsa Tekel İşçisi Eylemi Bırakacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Show Tv'deki 'Siyaset Meydanı' Programında Ortaya Attığı "Tekel İşçilerini İzmir ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri Alsın" Önerisi Tartışılmaya Devam Ederken, Dün Tekel İşçilerinin Bağlı Olduğu Tek Gıda -İş Sendikası'nın Genel Başkanı Mustafa Türkel "Tekel İşçileri, Belediyelere Alınma Kararı Çıktığı Takdirde Ertesi Gün Eylemlerine Son Verecek" Dedi.

16.02.2010 02:23

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Show TV’deki ‘ Siyaset Meydanı’ programında ortaya attığı “Tekel işçilerini İzmir ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri alsın” önerisi tartışılmaya devam ederken, dün Tekel işçilerinin bağlı olduğu Tek Gıda-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Mustafa Türkel “Tekel işçileri, belediyelere alınma kararı çıktığı takdirde ertesi gün eylemlerine son verecek” dedi.

22 Şubat’ta önemli karar

Tekel işçisinin eylemine destek veren işçi ve memur sendikaları konfederasyonlarının 22 Şubat’ta önemli karar alacağını bildiren Mustafa Türkel, “Belediyelerin işçi alabilmesi, İçişleri Bakanlığı’nın kadro tahsisi, Maliye Bakanlığı’nın kadro ve ekonomik destek vermesiyle mümkün. Bir belediyenin Tekel işçisi alabilmesi için Bakanlar Kurulu’nun belediyelere yetki vermesi gerekir” diye konuştu. Tekel işçilerinin eylemine destek veren Türk-İş, DİSK, Türkiye Kamu-Sen ve KESK genel sekreterleri, konfederasyon başkanlarının aldığı karar doğrultusunda eylemlerin neler olacağını karara bağladı.

Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, tüm illerden Ankara’ya yapılacak temsili yürüyüş için sendikaların üyelerini organize edeceğini söyledi ve “Yapılacak eylem ülke sınırını aşarak uluslararası boyut kazanacak” dedi. 4-C’nin iptali için Danıştay’a dava açacaklarını da yineleyen Türkel, “Hükümete dedik ki ‘4-C sizin olsun, biz ilgilenmiyoruz. Tekel işçisi üzerinden 4-C’yi meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz’. 4-C hukuksuzdur. Danıştay’dan yürütmenin durdurulması ve 4/C’nin iptali talebinde bulunacağız” diye konuştu.

Çadırlar sökülürse tek tip çadır kurarız

TEK Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Tekel işçisinin mücadelesinin meşru ve yasal olduğunu savundu ve “Bize şiddet uygulansa da biz şiddete başvurmayacağız. Çadırlar sökülüyorsa, seyredeceğiz. Ertesi gün tek tip yeni çadır kuracağız” dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Belediyeler İş Kapısı Açarsa Tekel İşçisi Eylemi Bırakacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement