Borsa Güne Yükselişle Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Borsa Güne Yükselişle Başladı

Borsa Güne Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne önceki kapanışa göre 741,63 puanlık yükselişle 65.310,37 puandan başladı.

28.01.2014 09:40

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne önceki kapanışa göre 741,63 puanlık yükselişle 65.310,37 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 1,15 oranında değer kazandı, bankacılık endeksi yüzde 1,12, holding endeksi yüzde 1,17 oranında yükseliş kaydetti.

Dün 2. seansta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) ara Para Politikası Kurulu (PPK) duyurusu ardından yükselişe geçen BIST 100 endeksi günü 64.500 puanın hemen üzerinde tamamlamıştı. Analistler, saat 10.00'da açıklanacak TCMB Enflasyon Raporu ve Başkan Erdem Başçı'nın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ve bu gece açıklanacak PPK kararlarının bekleneceğini kaydediyor.

Endeksin 65.500 seviyesinin önemli direnç konumunda olduğunu ifade eden analistler, 64.500 ve 63.900 seviyesinin ise destek olarak takip edileceğini belirtiyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Borsa Güne Yükselişle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement