Borsa İstanbul Özel Pazar"Da İlk Ortaklık Anlaşması İmzalandı - Son Dakika
Ekonomi

Borsa İstanbul Özel Pazar"Da İlk Ortaklık Anlaşması İmzalandı

Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, "Modanisa ile Saudi Telecom'un iştiraklerinden girişim sermayesi fonu STC Ventures arasındaki 5,5 milyon dolar tutarındaki anlaşma bir çok açıdan önem arz ediyor" dedi.

25.02.2015 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, "Modanisa ile Saudi Telecom'un iştiraklerinden girişim sermayesi fonu STC Ventures arasındaki 5,5 milyon dolar tutarındaki anlaşma bir çok açıdan önem arz ediyor" dedi.

Girişimcilerle yatırımcıları finansman ve likidite elde etmek amacıyla bir araya getirmek üzere kurulan ve 200 üyeye ulaşan Borsa İstanbul Özel Pazar platformunda ilk ortaklık anlaşması Modanisa.com ile Saudi Telecom grubu arasında gerçekleşti.

İslami giyim sitesi olan Modanisa.com'a, Saudi Telecom Grubu'nun girişim sermayesi fonu olan STC Ventures 5,5 milyon dolarlık yatırımla ortak oldu.

Modanisa ile STC Ventures'in ilk ortaklığı gerçekleştirmeleri dolayısıyla düzenlenen imza töreni, Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, Modanisa.com Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe, Modanisa.com yatırımcılarından Hasan Aslanoba, IEG Global'den Direktör Jan Fomferra ve STC Ventures Fon Yönetici ortağı Aiman Al-Atiqi'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Hüseyin Zafer, Borsa İstanbul ve sermaye piyasaları için büyük önem arzeden "Özel Pazar"ın ilk birlikteliğine imza atıldığına vurgu yaparak, "Özel pazar yaklaşık 3 ay önce Borsa İstanbul çatısı altında faaliyete geçti. Bu platform, Türkiye'deki girişimcilik ekosistemini geliştirme ve yatırım ortamını iyileştirme fonksiyonunun yanında, sermaye piyasalarına katılımın teşvik etmek açısından önemli bir kilometre taşıdır" dedi.

Zafer, Özel Pazar'ın kuruluşunun üzerinden henüz kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen üye sayısının yaklaşık 200'e çıktığı bilgisini vererek, şunları söyledi:

"Türkiye İnovasyon Haftası'nda Özel Pazar'a ilişkin Borsa İstanbul'a 'Yılın En İnovatif Girişimi' ödülü, Başbakanımız tarafından bizzat takdim edildi. Aynı zamanda Borsa İstanbul Avrupa Melek Yatırım Fonu Toplantısı'nda, 'Bölgede Girişimciliği En Çok Destekleyen Borsa' ödülüne de layık görülmüştür. Bugün bizim için en büyük ödül olan gelişmeyi, Özel Pazar'da gerçekleşen ilk ortaklık anlaşmasını kutluyoruz. Türkiye'nin önde gelen online alışveriş platformlarından Modanisa ile Saudi Telecom'un iştiraklerinden girişim sermayesi fonu STC Ventures arasındaki 5,5 milyon dolarlık tutarındaki bu anlaşma bir çok açıdan önem arz ediyor."

Gerçekleşen bu ilk işlemde karşı tarafın uluslararası yatırımcı olmasının ayrı bir önemi olduğuna işaret eden Hüseyin Zafer, bu kapsamda Özel Pazar'ın İstanbul'un uluslararası finans merkezine dönüşümünde çok önemli rol oynayacağını söyledi.

Zafer, anlaşmanın Türkiye'deki girişimcilerin yenilikçi fikir ve uluslararası vizyon açısından çok önemli noktada olduğunu gösterdiğini belirterek, "Bunun yanında gerekli imkanların sağlanması ve uygun finansal altyapının sunulması halinde Türkiye'de girişimcilerimizin ve sermaye piyasamızın hızla gelişme yönünde nasıl bir potansiyele sahip olduğunu da gözler önüne seriyor. Borsa İstanbul olarak şirketlerimizi ve yatırımcılarımızı desteklemeye, Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkı vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

-"Hedefimiz Borsa'da halka açılmak"

Modanisa Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe de, hedeflerinin Borsa'da halka açılmak olduğunu belirterek, anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özel Pazar'ın yatırım alan ilk şirketi olmanın kendileri için önemli olduğunu dile getiren Türe, bölgesel bir yatırım devi olan Saudi Telecom Grubu'nun, STC Ventures aracılığı ile Modanisa.com'un ortaklarından biri olmasının ve ilk yatırımcıları Hasan Aslanoba'nın Modanisa.com'daki yatırımlarına devam ediyor olmasının da önemine işaret etti.

Türe, 2015 yılına çok iyi başladıklarını, bundan sonra bu yatırımla daha da iyi olacaklarını ifade ederek, şirketin kuruluş evreleri ve amaçları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Modanisa.com ile STC Ventures arasındaki ortaklığın imzaları atıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Borsa İstanbul Özel Pazar'Da İlk Ortaklık Anlaşması İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement