Btso Turizm Konseyi Master Plan İçin Çalışmalara Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Btso Turizm Konseyi Master Plan İçin Çalışmalara Başladı

Btso Turizm Konseyi Master Plan İçin Çalışmalara Başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) şehrin ortak aklını harekete geçirdiği 18 sektörel konseyinden biri olan Turizm Konseyi, sektörde master plan için çalışmalara başladı.

11.09.2015 11:30

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) şehrin ortak aklını harekete geçirdiği 18 sektörel konseyinden biri olan Turizm Konseyi, sektörde master plan için çalışmalara başladı.

Turizm Konseyi, Bursa Vali Yardımcısı Fatih Kadiroğlu, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Damar, BTSO Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, Uludağ Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi'nden yetkililer ve sektör temsilcilerinin katılımıyla Oda Hizmet Binası'nda toplandı. Toplantıda konuşan Hasan Gürses, BTSO'nun sektörel konsey yapılanmasının Türkiye'ye örnek olduğunu ifade etti. Konseylerin çalışmalarını rapor haline getirerek ilgili bakanlara ve kamuoyuna sunduklarını belirten Gürses, turizm sektöründe de öncelikli eylem planlarının yer aldığı raporu hazırladıklarını söyledi.

Turizm sektörünün yol haritasını belirleyen eylem planlarına ilişkin yapılan çalışmaları değerlendiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gürses, Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen 44 fuar organizasyonuna bin 500'den fazla üyeyle birlikte katıldıklarını söyledi. Hasan Gürses, proje kapsamında her yıl 3 bin BTSO üyesini prestijli fuarlarla buluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Bursa'yı fuarcılığın merkezi haline getirmek amacıyla kentte düzenledikleri uluslararası nitelikteki fuarlarda önemli başarı elde ettiklerini vurgulayan Gürses, yurt içinden ve yurt dışından önemli alım heyetlerini ağırladıkları Ticari Safari projesi kapsamında da 2 bin 500'ü aşkın sanayici ve işadamını üyeleriyle buluşturduklarını dile getirdi.

Hasan Gürses, kentin tüm dinamikleri ile birlikte turizm sektörünün master planını hazırlamak istediklerini söyledi. Gürses, "Valiliğimiz, üniversitemiz, ilgili kamu kurumlarımız, sektör temsilcilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın katılımıyla turizm sektörünün mevcut durumunu, sorunlarını ve sektörde Bursa'mıza değer katacak adımları atmak istiyoruz. İnşallah en kısa sürede master planımızı oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Fatih Kadiroğlu, Bursa'nın turizm sektörü açısından önemli bir potansiyel taşıdığını belirterek, master planın uygulanabilir şekilde yapılması ve hızla hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

BTSO Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker ve sektör temsilcileri de sektörün mevcut sorunlarını, çözüm önerilerini ve yapılması gereken çalışmaları değerlendirdi. Konuşmaların ardından turizm sektöründe master planın belirlenmesi için komisyon oluşturulmasına karar verildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Btso Turizm Konseyi Master Plan İçin Çalışmalara Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement