Bü İibf Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Saltoğlu Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Bü İibf Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Saltoğlu Açıklaması

Bü İibf Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Saltoğlu Açıklaması

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (BÜ İİBF) Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Burak Saltoğlu, politika faizinde 25 baz puan, koridorun altında ise 50 baz puan indirim olabileceğini belirtti.

18.12.2012 13:07

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (BÜ İİBF) Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Saltoğlu, politika faizinde 25 baz puan, koridorun altında ise 50 baz puan indirim olabileceğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararları öncesinde AA muhabirine değerlendirmede bulunan Saltoğlu, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası'nın kendi söylemleri çerçevesinde ölçülü bir indirim gelebilir. Bu indirim faiz koridorunun alt yönünde olma olasılığı var. Diğer indirim de politika faizi (haftalık repo faizi) üzerinde olabilir. Beklenti, politikada 25 baz puan, koridorun altında ise 50 baz puan yönünde. Ana senaryo bu. Ancak daha düşük olasılıklı bir durum ise sadece koridorun altını indirmek olabilir. Politika faizinde en fazla 50-75 baz puan indirim beklendiği için, bundan sonraki para politikasının nasıl olacağının sinyali faiz kararı kadar önemli olacaktır."

Muhabir: Murat Birinci

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bü İibf Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Saltoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement