Dixons Türkiye'ye Electroworld ile Bursa'dan Girdi - Son Dakika
Ekonomi

Dixons Türkiye'ye Electroworld ile Bursa'dan Girdi

Dixons Türkiye\'ye Electroworld ile Bursa\'dan Girdi

Avrupa'da 14 Ülkede Faaliyet Gösteren Elektronik Mağzacılık Devi Dixons Stores Group International, Türkiye'deki İlk Electro World Mağzasını Bursa'da Açtı.

05.09.2007 03:11

Avrupa’da 14 ülkede faaliyet gösteren elektronik mağzacılık devi Dixons Stores Group International, Türkiye’deki ilk Electro World mağzasını Bursa’da açtı.

Türkiye’de büyüyen elektronik pazarın büyük oyuncusu olmayı hedeflediklerini belirten Electro World Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, yıl sonuna kadar en az 5 mağaza daha açacaklarını ifade etti.

ESAS Holding’in İngiliz elektronik mağazacılık devi Dixons ile Türkiye’de ortak yatırım yaptığı Electro World mağazalarının ilki Bursa’da açıldı. Electro World Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, Türkiye’de büyüyen elektronik pazarın büyük oyuncusu olmayı ve yıl sonuna kadar beş yeni mağaza daha açmayı hedeflediklerini söyledi. Avrupa çapında elektronik mağazacılık alanında uzmanlaşmış DSG İnternational PLC’nin (DSGİ) önde gelen markalarından biri olan Electro World, Esas Holding ve Odesa işbirliği ile 20 bin ürün çeşidinin bulunduğu Türkiye’deki ilk mağazası, Bursa Korupark Alışveriş Merkezi’nde yeralıyor. Açılış öncesinde dün basın mensuplarına mağazayı gezdiren Electro World Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, hedefleriyle ilgili bilgi verdi.

ŞAMPİYONLAR LİGİNDEYİZ: Electro World’ün sektörü yeniden tanımlama iddiasıyla geldiğini dile getiren Şahin, Türk tüketicisine hak ettiği hizmeti sunmayı, sektördeki tekelci görüntüyü değiştirmeyi ve yeni bir açılım getirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Artık Türk tüketicisinin ihtiyaç duyduğu en iyi ürüne, en kısa zamanda ve en iyi fiyatla sahip olmak istediğinin altını çizen Şahin, "Hiç kuşkunuz olmasın Electro World, rekabet deneyimini dünya ölçeğinde yaşayan, gören ve bilen bir marka olarak geldi. Çünkü Electro World, ulusal liglerde değil, şampiyonlar liginde mücadele etmeye alışmış bir marka. Bugün tüm dünyada tüketiciler, en kaliteli ürünleri, en iyi fiyata, en az zamanı harcayarak, kıyaslayarak, bilgilendirilerek, destek alarak ve güven duyarak, bir arada görmek istiyor. Tüketiciler tek boyutlu mağazacılık anlayıŞına direnç gösteriyor " dedi. Türkiye’de elektronik sektörü için çok yeni sayılabilecek, ortalama 3- 5 bin metrekare satış alanlarında hizmet verdiklerinin altını çizen Şahin, tüketicilerin elektronikten beyaz eşyaya, telekomünikasyon ürünlerinden bilgisayar yazılım ve donanımına, küçük ev aletleri ile mutfak ekipmanlarına kadar pek çok kategoriyi bir arada bulabileceklerini belirtti.

FİYATLAR YTL OLACAK: Türkiye’de uygulayacakları fiyatlandırma politikasının da Electro World’ü diğer elektronik perakendecilik iş modellerinden ayıran önemli bir unsur olduğunu belirten Şahin, "Ürün fiyatları dolar ya da Euro değil, doğrudan YTL olarak etiketlendiriliyor. Ürünlerin tümü tüketicilerin kıyaslamaları kolayca hesaplayabilecekleri şekilde ’KDV dahil’ fiyatlarla etiketlendiriliyor. Üstelik satın aldıktan 15 gün sonra ürünü iade etmek isteyen tüketicilere iade çekiyle değil, doğrudan nakit ödeme yapılıyor " dedi.

YIL SONUNA KADAR 5 MAĞZA: Bursa’nın ardından Konya, İstanbul, Ankara ve diğer büyük illerde mağaza açmaya devam edeceklerini dile getiren Şahin, yıl sonuna kadar en az 5 mağazayı faaliyete geçireceklerini belirtti. Electro World markasıyla orta vadede Türkiye’de pazarın büyük oyuncusu olmayı hedeflediklerini söyleyen Şahin, "Amacımız, adil rekabet koşulları getireceğimiz bu pazarı büyütmek ve büyüyen pazarın oyuncusu olmak. Ayrıca büyük oyuncu olma hedefi, pazar payı artışıyla sınırlanamayacak kadar önemli. Bizim için sadece pazar payımızı yükseltmeye değil, tüketicimizin aklı ve gönlündeki payımızın yükselmesine öncülük ediyoruz. Tüm Türkiye’de büyüyecek bir operasyonu Bursa’da başlatma kararı almamızın altında, şehrin potansiyeline duyduğumuz güven yatıyor" dedi.

16 milyar dolar  cirolu dünya devi

AVRUPA’nın önde gelen elektrikli ürünler perakendecilik grubu Dixons Stores Group International, Avrupa’da 14 ülkede faaliyet gösteriyor. Dixons 2006 yılını 16 milyar dolar ciro, 600 milyon dolar kárla kapattı. 27 ülkede internetten satış yapan şirket Türkiye’de bu işi düşünmüyor. Yüzde 60’ı Dixons’a, yüzde 20’si Esas Holding’e yüzde 20’si de Odesa şirketine ait Elektro World yönetimi İngilizlerle Türkler arasında yarı yarıya paylaşılıyor. Yönetim Kurulu’nda Ali Sabancı’yla birlikte Ömer Sabancı, Emine Kamışlı ve Demir Sabancı da yer alıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Dixons Türkiye'ye Electroworld ile Bursa'dan Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement