Diyarbakır'da İşsizlik Rakamı 59 Bin - Son Dakika
Ekonomi

Diyarbakır'da İşsizlik Rakamı 59 Bin

Diyarbakır\'da İşsizlik Rakamı 59 Bin

İş ve Çalışma Kurumu (İş-Kur) Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram, kuruma kayıtlı aktif işsiz sayısının 59 bin 637 olduğunu söyledi.

04.01.2014 12:07

İş ve Çalışma Kurumu (İş-Kur) Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram, kuruma kayıtlı aktif işgücü olarak yaklaşık 101 bin 937 kişi olduğunu belirtti. Bu rakamdan sigortalı olarak bir işyerinde çalışanlar, stajyerler, öğrenciler vb. gibi 40 bin 232 kişi, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında iş başı yapan 4 bin kişi daha çıkarıldığında aktif işsiz sayısının yaklaşık 59 bin 637 olduğunu söyledi.

İŞSİZLİK HIZLA ERİYOR

Söz konusu 59 bin 637 kişinin kuruma kayıtlı işsiz kategorisinde olduğunu kaydeden, "İl Müdürlüğü olarak politikalarımızı bu 59 bin 637 işsiz vatandaşı işe yerleştirmek gayesinde oluşturuyor ve oluşturmaya devam ediyoruz" dedi.

İŞSİZ SAYISI AZALACAK

Organize Sanayi Bölgesinde mevcut olan ve açılması planlanan ek organize sanayi bölgesi için 2014-2015 yılı içerisinde 4000-5000 kişilik bir istihdam beklendiğini kaydeden Bayram, "Yatırımların başlaması ve fabrikaların faal olması, tam kapasite ile çalışması ile birlikte istihdam sayımısın artması ile işsiz sayımızda azalacaktır. Bu konuda Organize Sanayi Bölgesi, Diyarbakır Ticaret Borsası, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar odasıyla işbirliği içerisinde hareket edeceğiz" diye konuştu.

"YOKUŞU TIRMANDIK, ARTIK DÜZ LANDA KOŞACAĞIZ"

İş ve Çalışma Kurumu (İş-Kur) Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram, 2013 yılını çok sıkı bir çalışma temposunda tamamladıklarını dile getirerek, "28 Ağustos 2013 günü göreve başladım. Şimdiye kadar yokuşu tırmandık ancak Ocak 2014 ayından sonra düz alanda koşacağız ve daha fazla mesafe alacağımızı ümit ediyorum. Hamdolsun 2013 yılı için hedeflerimizi gerçekleştirdik diyebiliriz" şeklinde konuştu.

İSTİHDAM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kurum olarak istihdam çalışmalarının devam ettiğini ifade eden İş ve Çalışma Kurumu (İş-Kur) Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram, "Bütün meslek gruplarını iş başı eğitim programına dahil olması için çağrıda bulunuyorum. İki sigortalısı olan işyerinin bu eğitim programından faydalanmasını istiyorum. Göreve başladığımdan bu yana işbaşı eğitim programı kapsamında 150 dosyayı sonuçlandırdık. Yeni müracaatlarla birlikte bekleyen dosyalarınız var ve onlarda en fazla 10 gün içerisinde sonuçlandırıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Diyarbakır'da İşsizlik Rakamı 59 Bin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement