Diyarbakır'da Yerel İşveren Grubu Oluşturuldu - Son Dakika
Ekonomi

Diyarbakır'da Yerel İşveren Grubu Oluşturuldu

Diyarbakır\'da Yerel İşveren Grubu Oluşturuldu

İş-Kur'un öncülüğünde Diyarbakır'da aralarında Ticaret Odası, Kalkınma Ajansı ve Dicle Üniversitesi'nin de yer aldığı Yerel İşveren Grubu oluşturuldu.

27.05.2014 07:59

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Selahattin Bayram'ın girişimleri sonucu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü öncülüğünde Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır İş Kadınları Derneği ve Limak Ergani Çimentonun katkılarıyla yerel işveren grubu oluşturuldu.

İŞVERENLERİN İHTİYAÇLARI OLAN NİTELİKLİ İŞÇİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Grup ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda yaptı. Grup ile ilgili bilgi veren Grubun oluşmasının mimarlarından olan İş Kur Müdürü Selahattin Bayram, amaçlarının Diyarbakır'daki işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına katkıda bulunma olduğunu belirterek, "İşverenlerimizin alacakları işçileri İl Müdürlüğümüz aracılığıyla almalarını sağlamak ve işverenlerimizin ihtiyaçları olan nitelikli işçilere yönelik çalışmalar yaparak istihdama katkı sağlayacak projeleri ortaya koymaktır" dedi.

BAYRAM: "BÜTÜN ÇABA VE UĞRAŞIMIZ İŞSİZ SAYISINI AŞAĞILARA ÇEKMEK"

Kurumlarında hala kayıtlı 50 bine yakın işsizin bulunduğunu kaydeden İş-Kur İl Müdürü Selahattin Bayram, bütün çaba ve uğraşlarının bu sayıyı olabildiğince aşağılara çekme olduğunu belirterek, "Yerel İşveren Grubu toplantısında; kurumuzun işverenlere sağladığı imkanlara ilişkin özet bilgilendirme formunun hazırlanması, ayrıca odalar ve işverenlerle yapılacak protokol metninin hazırlanması kararı alınmıştır. Yine, Yerel İşveren Grubu olarak Oda Başkanları ve büyük işverenler öncelikle ziyaret edilecek, bilgilendirme formunun STK üyelerine gönderilmesini sağlama ve her bir oda ve büyük işverenlerle karşılıklı protokol imzalama çalışmalarının yapılması kararları alınmıştır. Bu çalışmalara hiç zaman kaybetmeksizin başlanma kararı alınmıştır. Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımızı ve işverenlerimizi bu çalışmaya destek vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

"İŞÇİNİZİ SİZ SEÇİN, MAAŞINI, SİGORTASINI BİZ VERELİM"

Diyarbakır'da göreve başladığı günden bu yana her fırsatta yaptığı çağrıyı yenileyen Bayram şöyle dedi:
"İş başı eğitim programı kapsamında işverenlerimizin alacakları ilave işçiyi İl Müdürlüğümüzden almaları halinde, ilave işçinin ücretini ve sigorta primini ödemeye devam ediyoruz. 2 sigortalı işçisi olan tüm işverenlerimiz 3. işçinizi İl Müdürlüğümüzden alın ücretini ve sigorta primini biz ödeyelim. Burada yanlış anlaşılma olmasın, işverenlerimiz işçilerini kendileri de bulabilirler, buldukları işçiyi il Müdürlüğümüze kayıt ettirip aynı işçiyi programdan faydalandırıyoruz. Alınacak işçi için herhangi bir dayatmada bulunmuyoruz, kendi seçtikleri işçiyi program dahilinde işe başlatıyoruz, bu konuda içiniz rahat olsun.

"54 AYA KADAR O İŞİNİN İŞVEREN PRİM PAYININ TÜMÜNÜ BİZ ÖDÜYORUZ"

Yine, işverenlerimiz alacağı bir işçiyi sayı sınırlaması olmaksızın İl Müdürlüğümüze kaydettirerek alması halinde maksimum 54 aya kadar o işinin işveren prim payının tümünü biz ödüyoruz. Bu da işverenlerimize sunduğumuz güzel imkanlardan biri. Siz zaten işçiyi alıyorsunuz, yapacağınız bir tek şey, o işçiyi il Müdürlüğümüze kayıt yaparak il Müdürlüğümüz aracılığıyla almanız, işte o zaman işveren prim payını biz ödüyoruz. İşverenlerimiz il Müdürlüğümüzü görmezden gelmesinler, kaybedecek hiçbir şey yok, kendilerine fazladan bir maliyet olmayacak. Tüm işverenlerimiz bu ve diğer imkanlarımız için İl Müdürlüğümüze bekliyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Diyarbakır'da Yerel İşveren Grubu Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement