Doğalgaz Müjdesi - Son Dakika
Ekonomi

Doğalgaz Müjdesi

Doğalgaz Müjdesi

İran'ın Doğalgaz Vermeyi Kesmesi Nedeniyle Doğalgaz Sıkıntısı Yaşayan Türkiye'ye İyi Haber Geldi. Bir Başka Ülke Türkiye'ye Gaz Verecek ve Sıkıntı Bir Süreliğine Aşılacak.

16.01.2008 03:57

İran’ın doğalgaz vermeyi kesmesi nedeniyle doğalgaz sıkıntısı yaşayan Türkiye’ye iyi haber Mısır’dan geldi.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt, "Mısır’dan Türkiye’ye en kısa sürede doğalgaz taşınmasının başlaması konusunda Mısır’ın büyük arzusu var" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün ikamet ettiği Kubba Sarayı’nda Mısır Başbakanı Ahmed Nazif ve Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt’i kabul etti. Geyt, Gül’ün Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile Mısır’daki doğalgazın Türkiye’ye taşınması konusunda yaptığı görüşmelerden yola çıkılarak, bu konunun devamı sayılabilecek görüşmeler yaptıklarını da söyledi.

BORU HATTI YAPILIYOR: Türkiye-Mısır İş Forumu toplantısına katılan Gül ise buradaki konuşmasında Mısır doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya pazarlanması için boru hattı yapıldığını, Türkiye’nin de kendi boru hatlarını buna bağlamak için çalışma yürüttüğünü belirterek, bu çalışmaların kısa süre içinde tamamlanmasını umduğunu söyledi. Gül, işadamlarına "İki ülke müteşebbisleri hangi sahalarda daha çok işbirliği, yatırım yapılır buna karar vereceksiniz. Problemle karşılaşırsanız çözmek bize düşüyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Doğalgaz Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement