Eker'den, Çikolatalı Pepee Süt ve Puding - Son Dakika
Ekonomi

Eker'den, Çikolatalı Pepee Süt ve Puding

Eker\'den, Çikolatalı Pepee Süt ve Puding

Bursa'da üretim yapan Eker Süt Ürünleri A.Ş.Türkiye'nin ilk çizgi film markası Pepee ile süt ürünlerinde çocuk kategorisine girdi.

21.05.2013 15:11

Bursa'da üretim yapan Eker Süt Ürünleri A.Ş. Türkiye'nin ilk çizgi film markası Pepee ile süt ürünlerinde çocuk kategorisine girdi. Pepee ambalajlı çikolatalı süt ve sütlü çikolatalı, muzlu pudinglerle çocuklara daha fazla sütü sevdirmek istediklerini söyleyen Eker Süt Ürünler AŞ. Genel Müdürü Ahmet Eker, pazar payının yüzde 10'unu hedeflediklerini söyledi.

Eker Süt Ürünler AŞ. 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nde Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile çocuk kategorisinde yeni hazırlıdıkları ürünlerinin lansmanını yaptı. Pepee ambalajlı süt ve pudinglerin tanıtımını yapan Eker Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eker, Türkiye'de süt tüketinimim düşük olduğunu kaydetti. Türkiye'nin 2012'de süt ihracatının 228 milyon, ithalatın da 118 milyon doları bulduğunu dile getiren Eker, Avrupa'da kişi başı yıllık süt tüketiminin 100 litre olmasına rağmen Türkiye'de bunun 26 litrede kaldığını vurguladı. Yoğurt tüketiminin süt tüketiminden fazla olduğunu ifade eden Eker, şöyle dedi:

"Yoğurt tüketiminde Türkiye dünya birincisi. Toplam yoğurt ve ayran tüketimimiz Avrupa'daki süt tüketimine yetişemiyor. Türkiye'deki ham süt fiyatları da Avrupa'ya göre çok yüksek. Fakat onaylı çiftliklerde üretilen sütler Avrupa'ya ihracat yasağının kalkmasıyla ihraç edilebilecek. Bu da süt fiyatlarını etkileyecektir."

"YÜZDE 10'LUK PAZAR PAYINI HEDEFLİYORUZ"

Ahmet Eker, sürekli kendini geliştiren ve yeniliklerle sektöründe fark yaratan firma olmak için çalıştıklarını dile getirerek, çocukları kaliteli, güvenli, tamamen doğal ve katkısız ürünlere ulaşması için bu pazara girdiklerini anlatırken şunları söyledi:

"Her gün düzenli olarak iki bardak süt tüketimi çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlıyor. Bunun için çocukların ve annelerin sevgilisi, çizgi film bölümleriyle Türk çocuklarına süt içmeyi sevdiren Pepee'yi kullanmak için Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu ile anlaştık. Pepee bu konuda çocuklara örnek. Çikolatalı süt ve sütlü çikolatalı, muzlu pudinglerle çocukların süt ve süt ürünleri tüketimini arttırmak istedik. Pudinglerimiz katkısız, yüzde yüz doğal. 28 günlük raf ömrü bulunan pudinglerimizden çocuklar kadar yetişkinlerde tüketebilir. Pudingte ve çikolatalı sütte yüzde 10'a yakın pazar payını almayı planlıyoruz. Şirkete katkısı ise yüzde 5 olarak hedefleniyor."

"ANNE SÜZGEÇİNDEN GEÇİRİYORUZ"

Pepee karakterinin Türkiye'nin ilk markalaşan çizgi filmi olduğunu söyleyen Düşyeri Lisans Müdürü Neslihan Güven Çolak ise, şirket olarak lisanslı ürünleri çocuklara anne süzgecinden geçirerek sunduklarını kaydetti. Çolak, "Eker, üretim koşulları, ürün kalitesi ve çocuklar için oluşturduğu doğru iletişimiyle Pepee için çok doğru bir adres oldu. Çocukların mutlu olması bizim için en büyük başarı. Bu birlikteliğimiz yeni projelerle devam edecek" dedi.

Eker Dünya Süt Günü nedeniyle 3 bin çocuğa ücretsiz Pepee konseri vererek süt ve sütlü, muzlu ve çikolatalı puding dağıttı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Eker'den, Çikolatalı Pepee Süt ve Puding - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement