Ekonomi Bakanlığı, ülke açısından da stratejik önemi haiz olan demir-çelik sektörünün, ihtiyaç olması halinde gerek ticaret politikası savunma araçlarıyla, gerekse de ithalat rejimi çerçevesinde yapılacak düzenlemeler ile ithalatın zarar verici etkilerinden korunmasına devam edileceğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Dünya çelik üretimi kapasitesi 2000'li yıllarda hızlı bir artış göstermiş olup, özellikle gelişmekte olan ekonomilerdeki devlet teşvikleri sebebiyle mevzubahis kapasite artışı devam etmektedir. Bu artışın 2017 yılında 2.4 milyar tona ulaşacağı tahmin edilmektedir. OECD dışı ülkelerin bu kapasite artışındaki payının ise 2017 yılı içerisinde yüzde 71'i bulması öngörülmektedir" ifadesi kullanıldı.
Kapasite konusunda yaşanmakta olan bu gelişmenin yanında, önümüzdeki yıllarda çelik tüketimine yönelik talebin ılımlı bir seyir izlemesinin beklendiği vurgulanarak," Fakat, özellikle son yıllarda dünya çelik sektörünün arz-talep dengesinde arz yönünde oluşan fazlalık ve girdi maliyetlerinde oluşan aşırı oynaklık, bir taraftan ithalat baskısını arttırmakta olup, diğer taraftan da üretim kararlarını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.
Bu nedenlerden dolayı ülkemizin çelik sektöründe net ithalatçı konumuna geldiği dikkati çekmektedir. Bakanlığımız tarafından çelik sektörüne ilişkin söz konusu gelişmeler yakından takip edilmekte olup, ekonomimiz açısından stratejik önemi haiz olan bu sektörün; ihtiyaç olması halinde gerek ticaret politikası savunma araçları kullanılarak, gerekse de ithalat rejimi çerçevesinde yapılacak düzenlemeler vasıtasıyla ithalatın zarar verici etkilerinden korunmasına devam edilecektir" ifadesi kullanıldı. - ANKARA
Son Dakika › Ekonomi › Ekonomi Bakanlığı Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?