EPDK 56 Şirkete Lisans Verdi - Son Dakika
Ekonomi

EPDK 56 Şirkete Lisans Verdi

EPDK 56 Şirkete Lisans Verdi

EPDK, Elektrik, Doğalgaz, Petrol ve Sıvılaştırılmış Petrol Piyasasında Faaliyet Gösteren Toplam 56 Şirkete Lisans Verdi.

17.03.2011 10:09

Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu, elektrik, doğalgaz, petrol ve sıvılaştırılmış petrol piyasasında faaliyet gösteren toplam 56 şirkete lisans verdi, 18 şirketin lisansını sona erdirdi Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu (EPDK), elektrik, doğalgaz, petrol ve sıvılaştırılmış petrol piyasasında faaliyet gösteren toplam 56 şirkete lisans verdi, 18 şirketin lisansını sona erdirdi.

EPDK'nın elektrik, doğalgaz ve petrol piyasasında verilen lisanslarla ilgili ilanı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna gore EPDK, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 32 şirkete 49 yıllığına üretim lisansı, 8 şirkete 20 yıllığına toptan satış dağıtım, 2 şirkete 49 yıllığına otoprodüktor lisansı olmak üzere toplam 42 lisans verdi. EPPDK'nın otoprodüktör lisansı verdiği şirketler Nil Örme Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Tekirdağ Çorlu'daki doğalgaz yatırımı ile Petkim Petrokimya Holding'in İzmir Aliağa'daki Rüzgar Enerjisi Santrali oldu. Bu iki lisans 17 Şubat 2011 tarihinden itibaren 49 yıl olacak.

EPDK 9 Şubat tarihi itibariyle 20 yıllığına Tektuğ Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Satış A.Ş. ile, Kadoğlu İthalat İhracat A.Ş.'ye toptan satış lisansı verirken, 17 Şubat itibariyle 20 yıllığına toptan satış lisansı verilen şirketler ise şöyle; Kuvve Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş., Eno Enerji Ortaklığı Toptan Elektrik Satışı A.Ş., Ozan Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Ticaret A.Ş oldu.

24 Şubat itibariyle 20 yıllığına toptan satış lisansı alan şirketler ise şunlar: Ündem Elektrik Enerjisi Toptan Satış Ticaret A.Ş., Avel Avrupa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş., Volt Grup Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. . EPDK'nın üretim lisansı verdiği şirketler arasında Yeşilırmak Elektrik Enerji Üretim, Kale Enerji, Koni İnşaat Sanayi de bulunuyor.

Öte yandan EPDK, 14'ü üretim, 1'i otoprodüktör lisansı olmak üzere 15 şirketin lisanslarının ise son erdiğini bildirdi.

-DOĞALGAZ PİYASASINDA VERİLEN LİSANSLAR-

EPDK, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Naturgaz Doğalgaz, Ortan Doğalgaz şirketlerine 17 Şubat'tan geçerli olmak üzere 10 yıl spot LNG lisansı, Ultrans Taşımacılık Sanayi şirketine ise 24 Şubat'tan geçerli olmak üzere 30 yıl LNG iletim lisansı verdi. Bu arada Akpet Gaz A.Ş.'nin sıkıştırılmış doğalgaz satış lisansı sona erdirildi.

-PETROL PİYASASINA 9 LİSANS-

EPDK Petrol Piyasası Yönetmeliği çerçevesinde 7 şirkete madeni yağ lisansı verdi. EPDK petrol piyasasında ayrıca bir şirkete ihrakiye teslimi, bir şirkete ise antrepo dolama lisansı verilmesini uygun gördü. Bu arada bir şirketin madeni yağ lisansı, bir şirketin ise depolama lisansı sona erdirildi.

-SIVILAŞTIRILMIŞ LPG PİYASASINDA İKİ LİSANS-

EPDK, Sıvılaştırılmış Petrol Piyasası Yönetmeliği çerçevesinde Gazpa Akaryakıt Tarım Gıda ve Hayvancılık Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne 17 Şubat'tan itibaren 1 yıllığına LPG dağıtıcı, Ergaz Sanayi ve Ticaret Depolama şirketine ise 24 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere 15 yıllığına LPG depolama lisansı verdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi EPDK 56 Şirkete Lisans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement