Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, TL'nin yıl sonuna kadar bu şekilde güçlü kalmaya devam etmesi halinde bir tane ölçülü faiz indirimine gidebileceklerini bildirdi.
Bir yıllık dönem içerisinde her şeyin doğru bir şekilde devam ettirilmesi halinde TL'de yüzde 3-4 civarında ilave bir değer kazancının normal olduğunu belirten Başçı, yıl sonuna kadar enflasyon cephesinden iyi haberler gelmeye devam edeceğini kaydetti.
Enflasyonda, yılı yüzde 5'lik hedefin üzerinde fakat yüzde 7,4'ün altında bitireceklerini tahmin ettiklerini ifade eden Başçı, " Türkiye'de enflasyon düşecek, büyüme hızlanacak, dış denge bozulmayacak" dedi.
Son Dakika › Ekonomi › 'Faiz İndirimine Gidilebilir' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.