Fındık Üretimine Katkıda Bulunanlara Büyük Ödül - Son Dakika
Ekonomi

Fındık Üretimine Katkıda Bulunanlara Büyük Ödül

Fındık Üretimine Katkıda Bulunanlara Büyük Ödül

Dünyada ve Türkiye’de fındık üretimi kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdüren Ferrero Grubu, fındık üretimine inovatif katkıda bulunan araştırmacıları ödüllendirecek.

18.05.2015 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyada ve Türkiye'de fındık üretimi kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdüren Ferrero Grubu, fındık üretimine inovatif katkıda bulunan araştırmacıları ödüllendirecek.

Fındık yetiştiriciliğindeki yeniliklere katkı sağlamak isteyen dünyanın her tarafından doktora öğrencileri ve araştırmacıların katılacağı yarışmada, en iyi ve uygulanabilir fındık projesini geliştiren akademisyen 150 bin euroluk büyük ödülün sahibi olacak.

İkinci ve üçüncü olan projelerin her birine 5 bin euroluk değerinde ödül verilecek. Ödül Töreni, Ferrero'nun Şekerleme Ürünleri Resmi Ortağı olarak katılacağı ExpoMilano2015'te yapılacak.

Şekerleme sektörünün pazar liderlerinden birisi ve çikolata şekerleme pazarında dünyanın üçüncü büyük grubu olan Ferrero Group'un tüm fındık tedarik zinciri faaliyetlerini aynı çatı altında toplayan yeni işletme yapısı Ferrero Hazelnut Company, fındık dünyasında her yönüyle araştırma ve inovasyonu desteklemek ve geliştirmek amacıyla "Ferrero Fındık Ödülü" yarışması düzenliyor.

Dünyanın her yerindeki üniversiteler ve diğer kar amacı gütmeyen araştırma ve yüksek öğretim kurumlarının doktora öğrencileri ve araştırmacılarından oluşacak katılımcılar, fındık yetiştiriciliğinde gelişme, inovasyon, sürdürülebilirlik ve yeni stratejiler ile ilgili dört konu arasından seçim yaparak, bu alanlardan birinde araştırma veya geliştirme planlarını hazırlayabilecek.

Başvurular, prestijli İtalyan Üniversitesi "Università Cattolica del Sacro Cuore di Piacenza" bünyesinde kurulan ve Tarım, Gıda ve Çevre Bilimleri Fakültesi Dekanı ProfesörLorenzo Morelli tarafından koordine edilen uluslararası tam bağımsız bir Bilimsel Komisyon tarafından değerlendirilecek.

Ferrero, kurumsal sosyal sorumluluk projelerini sunacağı ExpoMilano 2015'te kazanan üç kişiye "Özel Ödül paketi" verecek. Bu paket, Eylül ayı ortasında fuar alanında yapılması planlanan Ferrero Fındık Ödülü Törenine katılım; Evrensel Fuar (Expo) ziyareti; Alba'daki (CN) Ferrero fabrikası ziyareti; bölgedeki fındık bahçeleri ve ilgili tarımsal işleme faaliyetlerini ziyareti kapsıyor.

Başvurular http://www.hazelnutcompany.ferrero.com sitesinden yapılabilecek. Başvuru için son tarih ise 30 Haziran. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Fındık Üretimine Katkıda Bulunanlara Büyük Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement