Gemlik Belediyesi'nin Çiftçiye Desteği Sürüyor - Son Dakika
Ekonomi

Gemlik Belediyesi'nin Çiftçiye Desteği Sürüyor

Gemlik Belediyesi\'nin Çiftçiye Desteği Sürüyor

Gemlik Belediyesi, Umurbey’de kurduğu kırsal kalkınma ofisiyle bilimsel tarımın önünü açarken, Engürücük Mahallesi’nde de dört traktörün aynı anda su alabileceği yaklaşık 300 tonluk bir sulama havuzu inşa etti. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Gemlik Belediyesi olarak çiftçimizin hayatını kolaylaştırmaya ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

14.04.2023 11:32  Güncelleme: 12:38

Gemlik Belediyesi, Umurbey'de kurduğu kırsal kalkınma ofisiyle bilimsel tarımın önünü açarken, Engürücük Mahallesi'nde de dört traktörün aynı anda su alabileceği yaklaşık 300 tonluk bir sulama havuzu inşa etti. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, "Gemlik Belediyesi olarak çiftçimizin hayatını kolaylaştırmaya ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Gemlik Belediyesi, çiftçiye destek çalışmaları kapsamında Engürücük Mahallesi'ne sulama havuzu inşa etti. Başkan Sertaslan; CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu, İlçe Yönetimi, Belediye Meclis üyeleri ve Kadın Kolları'yla birlikte sulama havuzunun inşa edildiği ilçenin Engürücük Mahallesi'ni ziyaret etti. Başkan Sertaslan, ziyarette Gemlik Belediyesi'nin 'çiftçi belediye' misyonuyla çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Gemlik denilince ilk önce akla zeytin geliyor. Biz zeytinimizin marka değerinin artması için çiftçilerimizi her koşulda desteklemeye devam ediyoruz. Bundan üç yıl önce dolu vuruğu yaşayan çiftçimizin tüm zeytinlerini alıp, yağ elde etmiş ve çiftçimizin mağduriyetini gidermiştik. Her yıl ata tohumlarından elde ettiğimiz yüzbinlerce sebze fidesini çiftçilerimize ücretsiz dağıtıyoruz. Umurbey'de kurduğumuz kırsal kalkınma ofisi ile çiftçilerimizin yaprak, toprak ve su analizlerini yaparak yol haritası oluşturacak ve ürün rekoltelerinde artış sağlamak için çaba göstereceğiz.

4 yılda 10 adet sulama havuzu inşaatı gerçekleştirdik. En son havuzumuzu ise ilçemizin Engürücük Mahalle meydanında bulunan havuzla yaptık. Bu sulama havuzumuzda bulunan sistem sayesinde dört farklı çiftçimiz aynı anda su doldurma işlemi yapabiliyor. Çiftçilerimize ve Engürücük Mahalle'mize hayırlı olsun. Gemlik Belediyesi olarak çiftçimizin hayatını kolaylaştırmaya ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Gemlik Belediyesi'nin Çiftçiye Desteği Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement