Gyiad Başkanı Burcu Akdarı Toprak Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Gyiad Başkanı Burcu Akdarı Toprak Açıklaması

Gyiad Başkanı Burcu Akdarı Toprak Açıklaması

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak, ekonomiyi soğutma aşamasında işletmelerin mali yapılarının bozulmasına izin verilmemesi ve bu nedenle iç talebi kademeli canlandıracak uygulamaların hayata geçirilmesi...

10.12.2012 16:56

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak, ekonomiyi soğutma aşamasında işletmelerin mali yapılarının bozulmasına izin verilmemesi ve bu nedenle iç talebi kademeli canlandıracak uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,6 büyürken iktisadi faaliyetlerdeki yavaşlamanın bu dönemde arttığını belirterek, ekonomide soğutma önlemleri ile özellikle iç talepteki yavaşlamanın üçüncü çeyrekte gerilemeye dönüştüğünü ifade etti.

Açıklamasında iş dünyası olarak üçüncü çeyrekteki yavaşlamanın özellikle konut, otomotiv, dayanıklı tüketim malları ve perakende alanında hissedildiğini vurgulayan Toprak, "Ekonomide soğutma önemleri ile cari açık ve enflasyon riskleri kontrol ediliyor olmakla birlikte iş dünyası açısından bu yavaşlamanın şiddeti ve uzaması sıkıntı yaratabilecek" dedi.

Yılın dördüncü çeyrek döneminde de işlerin yavaş gittiğini ifade eden Toprak, ekonomiyi soğutma aşamasında işletmelerin mali yapılarının bozulmasına izin verilmemesi ve bu nedenle iç talebi kademeli canlandıracak uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gyiad Başkanı Burcu Akdarı Toprak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement